2014 FIFA Dünya Kupası - Son Dakika
Spor

2014 FIFA Dünya Kupası

Kocaeli'de yaşayan Boşnaklar, 2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda Bosna Hersek'in Arjantin'e 2 1 mağlup olmasına rağmen milli takımlarının diğer maçlarını kazanarak üst tura çıkacağını düşünüyor Kocaelispor'da bir dönem forma giyen Bosnalı Yüksel: "Bu oyunla karşımızda İran veya Nijerya olsaydı çok farklı.

16.06.2014 03:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de yaşayan Boşnaklar, 2014 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda Bosna Hersek'in Arjantin'e 2-1 mağlup olmasına rağmen mlli takımlarının üst tura çıkacağını düşünüyor.

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği'nde bir araya gelen Boşnaklar, milli takım formalarıyla maç saatini bekledi. Evlerde yapılan "Boşnak böreği" ve "Hurmasice" tatlısının ikram edildiği dernekte Boşnaklar, takımları için tezahüratlarda bulundu.

Karşılaşmanın 3. dakikasında Sead Kolasinac'ın kendi kalesine attığı gol ile 65. dakikada Lionel Messi'nin golüyle üzülen Boşnaklar, 85. dakikada Vedad Ibisevic'in golüyle umutlandı.

Boşnaklar, maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca rakip Arjantin'e 2-1 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadı.

Kocaelispor'da bir dönem forma giyen Bosnalı Senad İbriç Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir maç olduğunu belirterek, Arjantin'in takım kadrosunda dünyanın en önemli futbolcularının bulunduğunu söyledi.

Bosna Hersek'in tarihinde ilk defa dünya kupasına katıldığını ifade eden Yüksel, milli takımlarının maç boyunca Arjantin'den daha iyi oynadığını kaydetti.

Yüksel, pas organizasyonlarında bazı dönemlerde futbolcuların sorun yaşadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu oyunla karşımızda İran veya Nijerya olsaydı çok farklı bir maç olurdu ve karşılaşmayı galip bitirebilirdik. Gelecek maçlara bakacağız. Bu oyundan ben memnun kaldım. 2-1 mağlubiyete rağmen gayet güzel oynadık ve mücadele ettik. Maalesef talihsiz bir gol, ikinci gol de Messi'nin bireysel yetenekleriyle oldu. Buna biz de karşılık verdik, belki 2-2 de olabilirdi ama kaybettik."

Bosna Hersek'in Avrupa çapında futbolculara sahip olduğunu vurgulayan Yüksel, gruptan çıkacaklarına inandığını bildirdi.

"Bosna Hersek'i sonuna kadar destekleyeceğiz"-

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş da maç tarihleri belli olduktan sonra üyelerin dernekte maç izleme kararı aldığını söyledi.

Sonuna kadar Bosna Hersek'i destekleyeceklerini belirten Utaş, gelecek maçlarda takımın galip geleceğini ve üst tura çıkacağını kaydetti.

Utaş, Türkiye'deki herkesin dünya kupasında Bosna Hersek'i desteklediğini dile getirerek, "Biz örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu tür organizasyonlarda arkadaşlarımız geleneksel Boşnak böreği gönderiyor, tatlı gönderiyor. Böylece hem maç izliyoruz hem de yöresel yemeklerimizi yiyoruz" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2014 FIFA Dünya Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement