2014 Köydes Programı Kabul Edildi - Son Dakika
Yerel

2014 Köydes Programı Kabul Edildi

Uşak Valisi Yavuz: "KÖYDES programı kapsamında köylerimize 4 milyon 60 bin lira ödenek ayırdık"

21.03.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Valisi Seddar Yavuz, 2014 yılı KÖYDES programı kapsamında köylere 4 milyon 60 bin lira ödenek ayırdıklarını söyledi.

2014 Yılı KÖYDES Programı Tahsisat Komisyonu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında Özmerkez Encümen Toplantı Salonunda yapıldı.

Yavuz, yaptığı konuşmada 2014 yılı KÖYDES çalışmaları ile ilgili bilgi verirken, köylere götürülen hizmetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Köylerde yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Türkiye ekonomisine tarımsal üretim ve hayvancılıkla önemli bir katkı sağlayan köylerimizin ulaşılabilir ve daha yaşanılabilir olması noktasında buralara götürülen hizmetlere önem veriyoruz. Yollarıyla, içme suyu ile arıtma tesisleriyle, bina bakım ve onarımlarıyla KÖYDES kapsamında verilen diğer hizmetlerle köylerimizi mahrumiyet bölgeleri olmaktan çıkardık.

İlimizde bu yıl KÖYDES kapsamında yürütülecek çalışmalar ve kabul edilen program kapsamında 4 milyon 60 bin lira ödenek ayırdık. Bu yıl 18 köy yolunda bin 230 metrekare kilitli beton parke taşı, 8 kilometre stabilize kaplama yol, 11 kilometre birinci kat asfalt, 32 kilometre ikinci kat asfalt yol yapımı gerçekleştirilecek. İçme suyu programında ise 12 içme suyu arıtma binası, 9 paket arıtma tesisi, 6 içme suyu tesisi yapım, bakım-onarım projesi gerçekleştirilecek."

Toplantıda, 2014 yılı KÖYDES program hazırlıkları ve ödeneği ile ilgili yapılan görüşmelerin ardından program kabul edildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş de katıldı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Köydes Programı Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement