2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı - Son Dakika
Güncel

2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı

2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı

Arnavutköy'de "Bayramda Alınan Kalorileri Yakmak İçin Yürüyoruz" temalı yürüyüş düzenlendi.

03.08.2014 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında Arnavutköy'de "Bayramda Alınan Kalorileri Yakmak İçin Yürüyoruz" temalı yürüyüş düzenlendi.

Arnavutköy Devlet Hastanesi arkasındaki yürüyüş parkurunda yapılan ve yağmura rağmen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, daha önce katılacağı duyurulan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yer almadı.

İstanbul il Sağlık Müdürü Selami Albayrak, etkinlikte yaptığı konuşmada, mutluluk üzerine bir anket çalışması yapıldığını belirterek, "Bu çalışmada şu sonuçlara varılmış; kişiler eğer sağlıklıysa mutlu olmanın yüzde 68'ine otomatikman sahip olmuştur demektir. Bir diğer paydaş da sevgi. Eğer kişi sevgiye sahipse, mutluluğun yüzde 16'sını oradan kapmış oluyor. Bu ikisi yüzde 84 ediyor. Sadece sağlıklı olmak ve içinizin sevgi dolu olması mutlu olmaya yetiyor" dedi.

Albayrak, yürüyüşe katılanların bu hareketin tüm toplum için örnek ve farkındalık yaratması için orada bulunduklarını söyledi.

"Sağlıklı olmak için yürümek ve az yemek çok önemli"

İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce de sağlıktan sadece sağlık çalışanlarının sorumlu olmadığını kaydederek, sağlığı korumanın yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kurumun içinde bulunduğu çok sektörlü bir alan olduğunu ifade etti.

Medyanın da bu alanda önemli işbirliklerine girmesi gerektiğini vurgulayan İnce, sağlıklı bir yaşam için yürümenin ve az yemenin önemine dikkati çekti.

İnce, bu yürüyüşlerin İstanbul'un tüm ilçelerinde sürdüğünü ifade ederek, herkesi yürüyüşlere katılmaya davet etti.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Zafer Çukurova da sağlığı koruyan önlemlere çok kıymet verdiklerini ifade etti. Yürümenin insan sağlığı üzerinde önemine değinen Çukurova, "Hem obeziteden korumak, kronik hastalıkların neden olduğu birçok problemi önceden koruyucu sağlık önemleriyle aşmak anlamında yürüyüş aktivitelerini önemsiyor ve destek veriyoruz. Kamu hastaneleri olarak bu etkinliklerin tümüne katılıyoruz. Vatandaşlarda bu bilincin gelişmesinde medyanın üzerine büyük görevler düşüyor. Sağlıklı bir kiloya kavuşmak ve bunu sürdürmek, bütün kronik hastalıklardan korunmak ön önemli öncelik" diye konuştu.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hava yağmurlu, buna rağmen vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. İlaç gibi, su gibi, hava gibi en çok ihtiyaç duyulan bir çalışma Sağlık Bakanlığımız ve Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından yapılıyor" dedi.

"Sağlık Cenab-ı Hak'ın bir lütfudur"

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Bekir Derin de halk sağlığı konusunda diğer kurumlarla işbirliği yapmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Sağlık konusunun her canlı için önemli olduğuna değinen Derin, şöyle konuştu:

"Sağlık Cenab-ı Hak'ın bir lütfudur. Bu nimetin önemini de sağlık elde iken bilmek önemlidir. Ama maalesef insanoğlu sağlık nimetinin kıymetini sağlıklı iken pek bilmiyor. Farkındalık oluşturmak açısından bu etkinlik çok önemlidir. İslam her  şeyde dengeyi emreder. Dengeli beslenmediğimiz zaman, sağlığımızı kaybediyoruz.  Sağlık kaybolunca gerek uhrevi, gerekse dünyevi görevlerimizi yerine getiremiyoruz. Sağlıklı bir yaşam için din görevlileri olarak buradayız."

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Şahin Yıldırım da sağlıklı yaşam için gerek kişisel gerek kurumsal olarak her zaman destek vereceklerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement