2014 Seçim Sonuçlarının Ardından - Son Dakika
Yerel

2014 Seçim Sonuçlarının Ardından

Seçimi kazanan belediye başkanları mazbatalarını almaya başladı.

04.04.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından kazanan belediye başkanları mazbatalarını almaya başladı.

Sultanhisar belediye başkanlığını kazanan Osman Yıldırımkaya mazbatasını aldı.

Osman Yıldırımkaya ve 8 CHP'li belediye meclis üyesi, Nazilli İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na giderek burada İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Ercan'dan mazbatalarını aldı.

Yıldırımkaya, yaptığı açıklamada, "Ben seçimlerde Sultanhisar ilçemizde oy kullanan 14 bin 612 seçmenimizden 4 bin 910'unun oylarını alarak kazanan taraf oldum. Atça Belediye başkanlığının ardından şimdi de Sultanhisar belediye başkanı olmanın sevincini yaşıyorum. Allah utandırmasın. Ben Sultanhisar ilçemizde güzel ve seviyeli bir seçim geçirdiğimiz için tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Artık seçimler sona erdi. Şimdi çalışma zamanı" dedi.

Söke

Söke Belediye Başkanı olan Süleyman Toyran da mazbatasını alarak görevine başladı.

Toyran, beraberinde partililerle Söke Adliye binasına giderek, İlçe Seçim Kurulu Başkanı İdris Bilgin'den mazbatasını aldı.

"Yeni bir dönem başlıyor" diyen Toyran, şunları söyledi:

"Söke 8 mahalleden 49 mahalleye çıktı. İşimizin zor olduğunu biliyorum. Bu bizi yıldırmayacak. 49 mahallenin sorunlarını tespit ettik. Bu sorunların çözümü için 24 saat çalışacağız. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını Özlem Çerçioğlu'nun kazanması Söke için büyük avantaj olacağını düşünüyorum. Büyükşehir üç merkeze ayrılacak. Bu üç merkezden birisi Söke olacak. Muhalefet ile uyumlu bir çalışma sürecine gireceğiz. 24 saat vatandaşımız bize ulaşabilecek."

Germencik

Germencik Belediye Başkanı seçilen Ümmet Akın da mazbatasını alarak görevine başladı.

Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bize oy veren vermeyen çalışmalarımızı görünce ilerde bizlere daha da takdir edip teveccüh göstereceklerine inanıyorum. Mazbatamızı aldık. Kollarımızı sıvadık. Germencik halkı Aydın bölgesinde dev bir Germencik yaratacak bir belediye başkanı görecekler" diye konuştu.

Yenipazar

Yenipazar Belediye Başkanlığını kazanan Zafer Savcı, 5 AK Parti'li belediye meclis üyesi ile mazbatasını aldı.

Zafer Savcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 bin 611 seçmenin 3 bin 555'inden oy alarak seçimleri kazandığını anımsatarak, "Yenipazar halkı beni sevdikleri için uzun bir aradan sonra tekrar beni bu koltuğa oturttu. Ben hizmet adamıyım. Şu anda da tekrar belediye başkanı seçilmenin sevincini yaşıyorum. Allah utandırmasın" dedi.

Muhtarı kura belirledi

Çine'de Söğütçük Mahalle Muhtarı kura ile belli oldu. Kurada Mehmet Akkavak çıkarak Söğütçük Mahallesi'nin yeni muhtarı oldu.

Çine'de yapılan mahalli idareler seçiminde Söğütçük Mahallesi Muhtar adayı olan Mehmet Akkavak 54 oy, rakibi Mehmet Kaçar ise 55 oy aldı.

Bunun üzerine seçimi kaybeden Akkavak, Çine İlçe Seçim Müdürlüğü'ne oyların yanlış sayıldığını gerekçe göstererek itiraz etti.

Bunun üzerine itirazı değerlendiren kurul, sayımın ardından oyların eşit çıkması üzerine, Söğütçük Mahalle Muhtarını kura çekerek belirledi. Kuradan Mehmet Akkavak çıktı.

Akkavak, muhtar olduğu için sevinirken, diğer aday Mehmet Kaçar ise üzüldü.

Söğütçük Mahallesi'nin yeni Muhtarı Mehmet Akkavak, "2009 yılında bana gülmeyen şans bu sefer gülmüş oldu" dedi.

2009 yılında yapılan seçimde de Söğütçük köyünde Mehmet Akkvavak, muhtar adayı olmuş, her iki aday 55 oy aldığı için muhtarlık yine kura ile belirlenmişti.

Kurada, Mehmet Ebcim kura ile muhtar olmuştu. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Seçim Sonuçlarının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement