2014'te Damga Vergisine Tabi Kağıtlardan Alınacak Vergiler Belirlendi - Son Dakika
Ekonomi

2014'te Damga Vergisine Tabi Kağıtlardan Alınacak Vergiler Belirlendi

2014\'te Damga Vergisine Tabi Kağıtlardan Alınacak Vergiler Belirlendi

Yeni yılda, damga vergisine tabi kağıtlardan vergi oranları yüzde 3,93 artacak.

30.12.2013 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni yılda, damga vergisine tabi kağıtlardan vergi oranları yüzde 3,93 artacak.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 57), Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 56 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit edilen maktu vergiler, (maktu ve nispi vergilerin asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil), 1 Ocak 2014'ten itibaren, yüzde 3,93 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artırıldı.

Yılbaşından itibaren, belli parayı ihtiva eden akitlerle ilgili kağıtlardan binde1,89- binde 9,48 oranında, belli parayı ihtiva etmeyenlerden ise 41,20 ile 231,10 lira arasında damga vergisi alınacak.

Ticari işlemlerde kullanılan emtia senetlerinin damga vergisi, 60 kuruş ile 14,40 lira arasında değişecek. Ticari belgeler için 6,40- 31,80 lira arasında damga vergisi ödenecek.

Makbuzlar ve diğer kağıtlardan ise binde 7,59 ile binde 9,48 arasında değişen oranlarda damga vergisi alınacak.

Yeni yılda yıllık Gelir Vergisi beyannamelerindeki damga vergisi 41,20 lira, Kurumlar Vergisi ile Gümrük Vergisi beyannamelerindeki 55 lira, KDV, muhtasar ve diğer vergi beyannamelerindeki damga vergisi de 27,20 lira olacak.

Belediye ve il özel idarelerine verilen beyannameler ile sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri için 20,30 lira, elektronik ortamda birlikte verilen muhtasar beyanname ve sigorta prim bildirgesinden sadece muhtasar beyannamesi için ise 32,30 lira damga vergisi ödenecek.

Öte yandan ilgili kanun uyarınca her bir kağıttan alınacak damga vergisine ilişkin üst sınır da yeniden değerleme oranında artırıldı. Yılbaşından itibaren her bir kağıttan alınacak damga vergisi tutarı, 1 milyon 545 bin 852,40 lirayı aşamayacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 2014'te Damga Vergisine Tabi Kağıtlardan Alınacak Vergiler Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.


Advertisement