2014'te Fazladan 438 Saati Trafikte Geçirdik - Son Dakika
Güncel

2014'te Fazladan 438 Saati Trafikte Geçirdik

İstanbul, Ankara ve İzmir'de sunduğu trafik verileri ile sürücülerin hayatını kolaylaştıran Yandex, 2014 yılının trafik açısından özetini çıkardı.

29.12.2014 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizde başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin en önemli sorunlarından biri hiç kuşkusuz ki trafik. Türkiye'de AppStore'da en popüler navigasyon uygulaması olan ve her ay milyonlarca kişinin kullandığı Yandex.Navigasyon, İstanbul, Ankara ve İzmir'de anlık trafik bilgilerini kullanarak, kullanıcıların ulaşmak istedikleri yere mümkün olan en kısa sürede ulaşmasını sağlıyor. Yandex Trafik Bilgi Ajansı'nın kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için yıl boyunca topladığı veriler ülkemizde trafik sorunun geldiği boyutu gözler önüne seriyor.

365 Günün 17 Günü Fazladan Trafikte Geçiyor

İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanların trafikte bekleyerek geçirdiği süre günlerle ölçülecek seviyelere gelmiş durumda. Yandex'in verilerine göre trafik problemi en büyük şehrimiz olan İstanbul'da yaşayan bir sürücü yılda fazladan ortalama 219 saatini trafikte geçiriyor. Bu da İstanbullu sürücülerin yılda yaklaşık fazladan 9 gününü trafikte geçirdiği anlamına geliyor. Ankara ve İzmir'de ise durum İstanbul'a göre daha iyi gözükse de genel olarak bakıldığında bu iki şehrimizdeki trafik sorununun da azımsanamayacak ölçüde olduğu görülüyor. Ankaralı sürücüler yılda fazladan 105 saat, İzmirliler ise 114 saatlerini trafikte bekleyerek geçiriyor. Bu iki şehirde de sürücüler yılda yaklaşık fazladan 4 günü trafikte fazladan geçirmiş oluyor.

İstanbul'da Trafiğin En Yoğun Olduğu Saat 19:00

Üç büyük şehirde trafiğin içinden en çok çıkılmaz hale geldiği saatler ise akşam saatleri. İstanbul'da yıl içinde trafiğin en yoğun olduğu saat 19:00'ken, trafik yoğunluğu İzmir'de 18:50, Ankara'da ise 18:40'ta zirve yapıyor. Sabah saatlerinde ise İstanbul'da trafik yoğunluğu 06:50'de başlıyor ve 08:15'te zirve noktasına ulaşıyor. Ankara ve İzmir'de ise yoğunluk İstanbul'dan ortalama 10-20 dakika sonra başlıyor. Bu iki şehirde sabahları trafiğin en yoğun olduğu saat ise 08:30.

Yaklaşık 40km'lik, 10,5 Saat Süren Trafik Kuyruğu!

Yandex Trafik Bilgi Ajansı'nın belirlemelerine göre, Kurban Bayramı arifesinden bir gün önce, insanların tatil için yola çıktığı gün olan 2 Ekim tarihi 2014'ün son üç ayında görülen en uzun trafik kuyruğuna sahne oldu. 2 Ekim akşamında, İstanbul'da TEM otoyolunda Hadımköy Kavşağı'ndan Baltalimanı Bağlantı Yolu'na kadar uzanan 39,2km'lik trafik sıkışıklığı yaklaşık 10 saat 30 dakika sürerek İstanbullu sürücülerin sabırlarını sonuna kadar zorladı. İstanbul'da yıl boyunca trafiğin en çok yoğun olduğu yollar D-100 (E5), TEM ve Kennedy Caddesi (Sahil Yolu) oldu. Ankara'da en uzun trafik kuyruğu, Kurban Bayramı arifesi olan 3 Ekim'de Samsun Yolu Doğukent Caddesi Sapağı'ndan Çevreyolu Kavşağı'na kadar 6 saat 40 dakika boyunca yaşandı. Ankara'nın genel olarak en yoğun yolları ise Atatürk Bulvarı, Talatpaşa Bulvarı, Eskişehir Yolu ve Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) oldu. İzmir'de ise 2014'te sürücülerin trafikte en çok vakit geçirdiği yollar Bornova- Manisa Kavşağı, Menderes Caddesi ve Yeşildere Caddesi'ydi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2014'te Fazladan 438 Saati Trafikte Geçirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini söyledi. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 yıl içinde Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.


Advertisement