2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Allah'a hamdolsun. Sivaslı'ya sonsuz teşekkür ediyoruz, 'Sivas kazanmıştır' diyoruz"

31.03.2014 00:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, resmi olmayan sonuçlara göre, Sivas Belediye Başkanlığını adayları Sami Aydın'ın kazandığını belirterek, "Allah'a hamdolsun. Sivaslı'ya sonsuz teşekkür ediyoruz, 'Sivas kazanmıştır' diyoruz" dedi.

Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, Sivas merkezde şu ana kadar açılan sandıklara göre partilerinin açık ara önde olduğunu ifade ederek, "Bu sonuçlara göre bize en yakın partiden iki kat daha fazlayız" diye konuştu.

Seçimlere girmeden önceki süreçte de en yakın partiden iki kat önde olduklarını söylediklerini anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Allah'a hamdolsun. Sivaslı'ya sonsuz teşekkür ediyoruz. 'Sivas kazanmıştır' diyoruz. Sivas, hizmeti talep ettiğine karar verdi, Sami Aydın'ın döneminde yapılan hizmetleri de gördü. Bu dönemde yapılan hizmetleri de gördü, kıyasladı ve 'Ben, bir önceki dönemdeki hizmetlerin daha iyisini bu dönemde AK kadrolardan bekliyorum' dedi. Sivas halkına teşekkür ediyorum. Sivas'ın geleceği daha aydınlık olacak diyoruz. Evlatlarımıza daha güzel bir Sivas bırakacağız. Sivaslılara doğru bir tercih verdikleri için teşekkür ediyoruz. Onların desteğine layık olmaya çalışacağız."

Bir gazetecinin, "AK Parti'nin oylarının düşeceği yönünde bir beklenti vardı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Yılmaz, "Kayıt dışı siyaset hiçbir seçimde olmadığı kadar bu seçimde ortaya çıktı. Onun için sayın Başbakanımız 'Bu bir istiklal mücadelesidir' dedi. İstiklal mücadelesi olduğu için de Sivas'ta 'İrade-i Milliye'yi hakim kılmak esastır' sözünü esas alarak Milli İradeye Saygı Mitingini Sivas'tan başlattı" ifadelerini kullandı.

- "Bu milleti kimin yöneteceğine bu millet karar verir"

"Bu milleti kimin yöneteceğine bu millet karar verir" diyen Yılmaz, "Yeter artık söz de karar da milletindir denildi. Dolayısıyla da milletimiz bunu gördü. Bir plan, bir tezgah, bir tuzak var. İşte kurulmuş olan tuzağı oylarıyla boşa çıkardı. Allah bir daha bu millete istiklal mücadelesi yaşatmasın. Mehmet Akif de 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyordu, gerçekten . Gerçekten sıkıntılı bir dönemdi. Allah bu millete bir daha istiklal mücadelesi yaşatmasın. Ben tüm milletime AK Parti'ye güvendiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin süreci adeta "AK Parti gitsin" noktasına getirdiklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Eski Türkiye ile yeni Türkiye mücadelesi haline getirdiler. Onun üzerine de bizim geçen yerel seçimden aldığımız oyun üzerinde aldığımız her oy muhakkak ki başarıdır, Cenab-ı Allah'a hamdolsun beklediğimiz oy oranını aldık. Bu AK Parti'nin büyük bir başarısıdır. Milletimiz AK Parti'nin arkasında durduğunu çok açık, net, tartışma götürmeksizin koydu"

Yılmaz, sözlerini "Hem Sivas'a hem aziz milletimize sonsuz teşekkür ediyorum" diyerek tamamladı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement