2014 yerel seçim sonuçları - Mehmet Sekmen - - Son Dakika
Politika

2014 yerel seçim sonuçları - Mehmet Sekmen -

2014 yerel seçim sonuçları - Mehmet Sekmen -

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Mehmet Sekmen, "Sosyal belediyeciliğe ağırlık vereceğiz.

31.03.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Mehmet Sekmen, "Sosyal belediyeciliğe ağırlık vereceğiz. Mutlaka büyük projelerimiz olacak" dedi.

Başkan Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile ilçe belediye başkanlarıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Sekmen, burada yaptığı konuşmada, yeni bir dönemin başlangıcını yaptıklarını vurgulayarak, seçimin kazananın kendileri değil, Erzurumluların olduğunu ifade etti.

Söz verdikleri hizmetleri bir bir uygulayacaklarını anlatan Sekmen, "Bu seçimde isimsiz kahramanlar da vardı. Dua etti, çalıştı. Herkese teşekkür ediyorum. Herkesin başkanı olacağımı ifade etmek istiyorum. Sosyal belediye ağırlık vereceğiz. Mutlaka büyük projelerimiz olacak. Gerek hükümetin gerekse belediyemizin icraatlarıyla halkın takdirini kazanmaya özen göstereceğiz. Sivil toplum örgütleriyle basınla yakın diyalog içerisinde olacağımızı, şehrin beklediği bütün hizmetlere eğileceğimizi, halkın ön görüsü neyse onu dikkate alacağımızı ifade etmek istiyorum."

Sekmen, 2023 yılı hedeflerinin yakalanacağını ancak Erzurum için yeni hedeflerin belirleneceğinin altını çizerek, "Seçim döneminde gürültü yapmış, evinde uyuyanları, hasta olanları rahatsız etmiş olabiliriz. Bunun için özür diliyorum" diye konuştu.

Milletvekili Recep Akdağ da seçimlerde bir kere daha demokrasinin, milletin kazandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Hakikaten bu seçimlerde çok kirli tezgahlarla karşı karşıya kaldık. Hemen seçim öncesinde, seçim çalışmaları sırasında. Ama şükürler olsun ki aziz milletimizin basireti ve feraseti bir kere daha galip geldi. Türkiye'nin yarınlarının daha da aydınlık olacağının bu çok önemli bir işaretidir. Tezgahları ve oyunları milletimiz bizzat kendisi bozdu. Ciddi bir katılım var. Bu da aslında Türk demokrasisi adına büyük bir kazanç. Bu seçimlerden herkesin ders çıkarması lazım. Milletimizin yalana, husumete, iftiralara fırsat vermeyeceğini herkes anladı. Gerginlik siyasetinden medet umanlar, siyaset mühendisliğiyle ülkeyi dizayn etmeye çalışanlar yenildiler. Bu çok mutluluk verici bir durum."

"Devletin içerisinde, milletin yönetimi emanet ettiği, hükümetin dışında paralel yapılara da milletin geçit vermeyeceğini bir kere daha herkes anlamış oldu. Özellikle Erzurum üzerine çok oyunlar oynandı" diyen Akdağ, AK Parti'nin siyasetinin çok parlak olduğunu ifade etti.

- "Bu yapıyla yollarını ayırsınlar"

Erzurum'da huzur içerisinde bir seçim geçirildiğini anlatan Akdağ, "Bu paralel yapı diye ifade edilen yapı, gerçekten ülkeye zarar verdi. Güven ortamına zarar verdi. Bir inanç çerçevesinde çalışan, gayret eden çeşitli gruplar açısından güven ortamına bir zarar verdi. Fakat en büyük zararı kendilerine verdiler. Gerçekten bunu artık görmeleri lazım. Samimiyetle bu yapı içerisinde daha alt seviyede çalışan kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bu yapıyla yollarını ayırsınlar. Bu yapının ne Türkiye için ne insanımızın geleceği için hayırlı olmadığı çok açık. Bu yapıyla yollarını ayırsınlar. Hizmet edebilecekleri başka ortamları mutlaka bulacaklardır" dedi.

Kılıç da çok önemli bir seçimi geride bıraktıklarını ve 30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin istikrarı, geleceği adına çok önemli olduğunu ifade ederek, seçimlerin sonucunda, milletin çok mesajlar verdiğini belirtti.

"Milletimiz istikrara devam demiştir" diyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesine evet demiştir. Komploculara, Türkiye'de yalan haber yapanlara, iktidarın önünü kesmek isteyenlere, birtakım montajlarla kasetlerle AK Parti'nin alaşağı edilmesini sağlamaya çalışanlara, Türkiye'de siyaset mühendisliği yapmak suretiyle, başbakanımıza ve AK Parti'ye zarar vermek isteyenlere, 'biz size güvenmiyoruz, inanmıyoruz, söylediğinizin bizim için hiçbir değeri, kıymeti yoktur, biz AK Parti ile yolumuza devam ediyoruz' mesajı vermiştir. Bu karar, Türkiye'yi büyüten, geliştiren, ülkemizin önünü açan bir karar olmuştur."

-recep akdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 yerel seçim sonuçları - Mehmet Sekmen - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement