2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu\'nda

MHP'li Akçay: "Kimse bu devleti aile şirketi gibi yönetemez. İktidar olmak ülkenin tapusunu ele geçirmek anlamına gelmez" MHP'li Işık: "İhale Kanunu 11 yılda toplam 27 kez değiştirilmiş ve bu sırada tam 80'e yakın madde yeniden düzenlenmiş.

17.12.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kimsenin devleti aile şirketi gibi yönetemeyeceğini, iktidar olmanın, ülkenin tapusunu ele geçirmek anlamına gelmeyeceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri görüşülüyor.

Bütçeler üzerine MHP Grubu adına söz alan Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın doğru yönetilmediğini, kaynakların "har vurulup harman savrulduğunu" ileri sürdü.

Sporda istenilen başarının elde edilemediğini belirten Uzunırmak, "11 yıldır iktidardasınız. 11 yıl önce 10 yaşındaki çocuk bugün olimpik sporcu yaşına erişti. İktidarın gerçekten doğru spor vizyonu olsaydı bugün Türkiye olimpiyatlarda başarılı olurdu. Böyle bir başarı yok. Aksine, sporda skandallarla anılan bir ülke oldu Türkiye" diye konuştu.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, bütçe görüşmelerine Sayıştay'ın denetim sorununun damgasını vurduğunu savundu. Akçay, "Devlet kural, denetim demektir. Bütün yolsuzluklar kural dışı davranmaktan çıkar. İktidar, 11 yıldır denetimden korkuyor ve kaçıyor" dedi.

AK Parti iktidarının özellikle ihale kanunlarında sık sık değişikliğe gittiğini, Türkiye'nin ciddi bir devlet olduğunu, kimsenin bu devletin aile şirketi gibi yönetemeyeceğini  kaydeden Akçay, iktidar olmanın ülkenin tapusunu ele geçirmek anlamına gelemeyeceğini ifade etti.

İktidarın ekonomi politikasını da eleştiren Akçay, "İktidar sözcülerinin bazı söylemlerine ahir zaman hurafeleri diyorum. Örneğin 'borç alan ülkeydik borç veren ülke olduk' diyorlar. Oysa son 11 yılda Türkiye'nin borçluluğu her alanda korkunç derece arttı" dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, 2014 yılı bütçesine göre, Türkiye'de fakirlerin daha fakir zenginlerin daha zengin olacağını, en alt gelir grubu ile en üst gelir grubu arasındaki farkın 9 kat artacağını savundu.

Yolsuzluk ve usulsüzlüklerin temelinde AK Parti'nin her şeyi para olarak gören zihniyeti ve Kamu İhale Kanunu'nda yapılan değişikliklerin yattığını ileri süren Işık, "İhale Kanunu 11 yılda toplam 27 kez değiştirilmiş ve bu sırada tam 80'e yakın madde yeniden düzenlenmiş. Hatta bir yıl önce yapılan madde değişikliği aynı yıl yeniden değiştirilmiş. Amaç, istedikleri yandaşa ihale vermek" diye konuştu.

-Üçer'e kınama cezası tartışması

Görüşmelerde söz alan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, partisinin Van Milletvekili Özdal Üçer'e dün yaptığı konuşmadan dolayı kınama cezası verildiğini anımsattı. Ancak Üçer'in kullanmadığı, "Kürdistan İşçi Partisi üyesiyim" şeklinde bir ifadenin tutanağa geçtiğini belirten Baluken, ses kayıtlarının yeniden dinlenmesi ve bu yanlışlığın düzeltilmesini istedi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ise İçtüzüğe göre, bu konuda grubun Meclis Başkanlığı'na başvurması gerektiğini söyledi.

Söz alan Özdal Üçer ise "Ben bir Kürdistanlı olarak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, karanlık birtakım güçlerin halkları karşı karşıya getirdiğine, devlet güçlerinin birçok katliamının olduğuna ve bunların farklı örgütlere mal edildiğine tanıklık ettim. PKK'yı bir terörist örgüt olarak görmediğimi, özgürlük hareketi olarak değerlendirdiğimi her platformda ifade ettim" ifadelerini kullandı.

Üçer, Meclis'te söylediği her sözün arkasında olduğunu ancak kendisinin görüşü alınmadan bir kınama cezası verildiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise Üçer'in, konuşmasında "Kürdistan'dan" bahsettiğini ancak bu ülkede böyle bir yer bulunmadığını belirterek, Üçer'in özür dilemesi gerektiğini söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement