2014 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri - Son Dakika
Ekonomi

2014 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, geçen yıl ödedikleri 1 milyar 589 milyon 48 bin 906 liralık verginin, kendileri açısından gurur kaynağı olduğunu belirtti.

26.06.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, geçen yıl ödedikleri 1 milyar 589 milyon 48 bin 906 liralık verginin, kendileri açısından gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Bankadan yapılan açıklamada, Ziraat Bankasının, 1 milyar 589 milyon 48 bin 906,49 lira ile geçen yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum olduğu anımsatıldı.

Aydın, konuya ilişkin değerlendirmesinde, banka olarak müşterileriyle büyümeye ve ekonomiye olan katkılarını artırmaya devam ettiklerini ifade etti. Hüseyin Aydın, "Reel sektörümüzle işbirliğimiz, ülke ekonomisinin gelişmişlik düzeyine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Ödemiş olduğumuz 1 milyar 589 milyon 48 bin 906 lira tutarındaki vergi bizim için bir gurur kaynağıdır. Ülke ekonomisine değer katmak öncelikli hedefimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

Bankacılık sektörünün genel olarak vergi rekortmenleri listesinin üst sıralarında yer aldığına, bu durumun da sektörün ekonomiye desteğinin önemli bir göstergesi olduğuna değinen Aydın, sektörün gerek kullandırdığı kredilerle gerekse ödediği vergilerle ülke ekonomisine destek verdiğini vurguladı.

Hüseyin Aydın, açıklamasında, "Ekonomiye doğrudan ve dolayı olarak destek olmaya devam eden bankacılık sektörünün vergi ödeyenler listesinde ilk sıralarda yer almasının ana nedenleri tüm faaliyetlerinin kural ve kayıt altında olması, yetkili kurumlar tarafından sürekli olarak denetlenmesi, yurt sathına yaygın yüksek iş hacimleri ve bankacılık işlemlerine atfettikleri özkaynakların yüksek olmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 2014 Yılı Kurumlar Vergisi Rekortmenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement