2014 Yılı Kuruyemiş İçin Çok Verimsiz Geçti' - Son Dakika
Yerel

2014 Yılı Kuruyemiş İçin Çok Verimsiz Geçti'

2014 Yılı Kuruyemiş İçin Çok Verimsiz Geçti\'

Kayseri’de kuruyemişçilik yapan Cuma Tan, 2014 yılında yaşanan kuraklıkla beraber kuruyemiş fiyatlarında artış olduğunu söyleyerek, "Bu seneki yağış ile beraber ürünlerimiz bol olur ve fiyatları da düşer" dedi.

28.03.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de kuruyemişçilik yapan Cuma Tan, 2014 yılında yaşanan kuraklıkla beraber kuruyemiş fiyatlarında artış olduğunu söyleyerek, "Bu seneki yağış ile beraber ürünlerimiz bol olur ve fiyatları da düşer" dedi.

Kayseri'de kuruyemişçilik yapan Cuma Tan, kuruyemiş fiyatlarını değerlendirdi. Tan, "2014 senesi kuruyemiş için çok verimsiz bir sene oldu. Don olayının yaşanması ile beraber kayısı, fındık ve diğer ürünlerin birçoğunda don olayından dolayı yanmalar yaşandı. Yanmanın ardından ürün verimliliği azaldı. Bu verimlilik ile beraber mahsullerde yüzde 90 oranında azalma oldu. Buna bağlı olarak da fiyatlarda artış oldu. Fındık fiyatın da artış olunca diğer ürünlere de yansıma oldu" dedi.

Tan ayrıca, "Bunların yanında kuraklıkta fiyatların artmasına çok ciddi katkısı oldu. Geçen sene içerisinde barajların doluluk oranları yüzde 10'lara kadar düştü. Bu sene yağışlarda verimli. Eğer bir don olayı olmazsa ürünlerimiz de bol olur ve fiyatlarda düşer" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2014 Yılı Kuruyemiş İçin Çok Verimsiz Geçti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement