2014 Yılı Mali Destek Programı İlçelerde Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

2014 Yılı Mali Destek Programı İlçelerde Tanıtıldı

2014 Yılı Mali Destek Programı İlçelerde Tanıtıldı

Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2014 Yılı Mali Destek Programı kapsamında çevre ilçe bilgilendirme toplantıları tamamlandı.

27.02.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2014 Yılı Mali Destek Programı kapsamında çevre ilçe bilgilendirme toplantıları tamamlandı.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2014 Yılı Mali Destek Programı'na ilişkin bilgilendirme toplantıları çevre ilçelerde gerçekleştirildi. 11-20 Şubat tarihlerinde; Nallıhan, Şereflikoçhisar, Evren, Haymana, Bala, Kalecik, Elmadağ, Çubuk, Akyurt, Kalecik, Çamlıdere, Kızılcahamam, Kazan, Ayaş, Güdül, Polatlı, Beypazarı ilçelerini kapsayacak şekilde gerçekleştirilen toplantılara yerel aktörler ilgi gösterdi. Bilgilendirme toplantılarında programın hedef ve öncelikleri katılımcılarla paylaşıldı. Öte yandan, örnek proje konuları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

EĞİTİMLER BAŞLADI

Program kapsamında proje yazma eğitimleri ise Ajans merkez binasında verilmeye başlandı. 19 Şubat tarihinde başlayan eğitimler 6 Mart tarihinde kadar devam edecek. Ankara'nın proje hazırlama kapasitesinin güçlendirilmesinin amaçlandığı programda, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi (PCM) yanı sıra proje başvurularının yapılacağı Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi Modülü (KAYS-PFD) eğitimleri de veriliyor.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Ankara Kalkınma Ajansı'nın iki başlıkta çıktığı 2014 Yılı Mali Destek Programı'na başvurular ise devam ediyor. "İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı" için internet (KAYS) üzerinden son başvuru tarihi 17 Mart 2014 saat 23.50, proje dosyası son teslim tarihi 24 Mart 2014 saat 17.00. "Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı" için internet (KAYS) üzerinden son başvuru tarihi 24 Mart 2014 saat 23.50, proje dosyası son teslim tarihi ise 31 Mart 2014 saat 17.00.

İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMAMALİ DESTEK PROGRAMI

Toplam bütçesi 15 Milyon TL olan programın genel amacı, Ankara'nın yüksek katma değer ve teknoloji odaklı ekonomik yapısının güçlendirilmesi olarak belirlendi. Özel amacı ise, Ankara sanayisinin ileri teknolojili sektörlerinde üretim, pazarlama ve ihracat kapasitesinin artırılması olan programın öncelikleri ise, İleri teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren firmaların tasarım, test, üretim, pazarlama kapasite be yeteneklerinin desteklenerek ürün portföyünün geliştirilmesi; ileri teknolojili sektörlerde üretim yapan firmaların ihracat kapasitesinin artırılması.

Programa; ileri teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler; OSB'ler, üniversiteler, araştırma merkezleri/enstitüleri, teknoparklar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, ihracatçı birlikleri başvurabilecek.

Asgari destek tutarının 100 bin TL olduğu programda azami destek tutarı ise 500 bin TL. İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı KalkınmaMali Destek Programı'na internet üzerinden son başvuru tarihi: 17 Mart 2014 saat 23.50; proje dosyası son teslim tarihi ise 24 Mart 2014 saati 17.00.

SOSYAL KALKINMAALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİMALİ DESTEK PROGRAMI

Genel amacı; "Ankara'da, bireylere eşit ve kaliteli yaşam imkanı sunarak sosyal bağların güçlendirilmesi" olan Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı'nın özel amacı, "özel sosyal politika gerektiren grupların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının artırılması." Programın öncelikleri ise, özel sosyal politika gerektiren grupların; sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişebilirliklerinin kolaylaştırılarak yaşam memnuniyetlerinin artırılması; istihdam edilebilirliğini sağlayacak imkan ve becerilerin geliştirilmesi ve sosyal rehabilitasyon ve güçlendirme yöntemleriyle toplumsal yaşama katılımlarının artırılması için altyapıların tesis edilmesidir.

Toplam bütçesi 10 Milyon TL olan programa; belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları ile kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifler başvurabilecek.

Asgari destek tutarının 100 bin TL, azami destek tutarının 1 milyon TL olduğu Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı'na internet üzerinden son başvuru tarihi, 24 Mart 2014, saat 23.50, proje dosyasının Ankara Kalkınma Ajansı'na son teslim tarihi ise, 31 Mart 2014, saati 17.00. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2014 Yılı Mali Destek Programı İlçelerde Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement