2014 Yılında Sigortacılık Sektöründeki Gelişmeler ve Beklentiler Paneli" - Son Dakika
Güncel

2014 Yılında Sigortacılık Sektöründeki Gelişmeler ve Beklentiler Paneli"

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Genç: "Nakliyeciler, hırdavatçılar gibi birçok meslek grubu, mesleklerinin yanı sıra sigortacılık yapıyor.

18.01.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, nakliyeciler ve hırdavatçılar gibi birçok meslek grubunun mesleklerinin yanı sıra sigortacılık da yaptığını belirterek, yeni düzenlemeyle bunun önüne geçileceğini söyledi.

Gebze Ticaret Odasınca (GTO) düzenlenen "2014 Yılında Sigortacılık Sektöründeki Gelişmeler ve Beklentileri Paneli"nde konuşan Genç, 2007 yılından itibaren sigortacılık sektöründe 5684 sayılı kanunla başlayan değişimin 2012 yılında bireysel emeklilik sigortasının (BES) eklenmesiyle yeni bir döneme girdiğini anlattı.

Genç, 2012 yılında 3 milyonluk sigortalı sayısının 2013'te 1 milyon artışla 4 milyona ulaştığını kaydederek, BES'in sigortalılara avantaj sağladığı gibi acentelere de para kazandırması açısından etkili bir sistem olduğunu dile getirdi.

Sigortalı konut sayısının 6 milyona ulaştığını ancak hala çok sayıda konutun sigortasız olduğuna dikkati çeken Genç, "Nakliyeciler, hırdavatçılar gibi birçok meslek grubu, mesleklerinin yanı sıra sigortacılık yapıyor. Yeni düzenlemeyle bu meslek grupları sigortacılık yapamayacak. Bin 800 iş yeri sigortacı olmadığı halde faaliyet göstermeye çalışıyor ancak TOBB, yaptığı incelemede 2 bin iş yerini aidatlarını ödemediğinden, aktif olamadıklarından dolayı kayıtlardan sildi. Nisan ayından itibaren yapılacak taramalarla esas mesleği sigorta acenteliği olmayan bin 800 iş yeri sayısında azalma yaşanacak" şeklinde konuştu.

Motorlu taşıt sigortasında yıllardır sorunlar yaşandığını ancak geçen yıl 1 Nisan'da genel kasko şartlarının belirlenmesiyle sorunların bir nebze de olsa azaldığını kaydeden Genç, minibüs kategorisinin teke indirildiğini, bu sayede her ilin kategorilerinin ortadan kalktığını, tek kategoriyle havuzun büyüyerek fiyatların düştüğünü anlattı.

Genç, 2012'de trafik sigortasında rekor zarar yaşandığına işaret ederek, "2013 yılında 1,2 milyar liralık vergi öncesi kara ulaşıldı. Özel sağlık sigortasında şikayetlerin ortadan kaldırılması için düzenlemeler yapıldı. Bunun için komisyon kuruldu ve bir model geliştirilmesi yönünde çalışılıyor. Özel sağlık sigortası, önümüzdeki 4-5 yılın önemli konularından olacak. Sigorta acentelerinin gelişmeleri çok iyi takip etmesi gerekiyor. Sigortacılık konusunda almamız gereken daha çok yol var. Haksız rekabet olmaması için yeni düzenlemeler yapılıyor, bunların iyi takip edilmesi gerekiyor. Örneğin, Acenteler Yönetmeliği değişecek. Aynı şekilde destek hizmetlerinde de yeni düzenlemelerle değişiklikler yaşanacak" ifadesini kullandı..

GTO Yönetim kurulu Başkanı Nail Çiler ise eğitime büyük önem verdiklerini dile getirdi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Yılında Sigortacılık Sektöründeki Gelişmeler ve Beklentiler Paneli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement