2014 Yılının En Önemli İngilizce Kelimesi: Vape - Son Dakika
Teknoloji

2014 Yılının En Önemli İngilizce Kelimesi: Vape

2014 Yılının En Önemli İngilizce Kelimesi: Vape

Ünlü Oxford sözlüğü her sene olduğu gibi bu sene de yılın en önemli İngilizce kelimesini belirledi.

26.11.2014 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Oxford sözlüğü her sene olduğu gibi bu sene de yılın en önemli İngilizce kelimesini belirledi. 2014 yılının kazananı Vape kelimesi oldu.

Her yıl yapılan bu seçim için toplamda 150 milyon İngilizce kelime, kullanım ve coğrafi bölgelere göre inceleniyor. Oxford sözlük ekibi ve çeşitli sözlükbilimciler buradan çıkan sonuçlara göre finalistleri belirliyorlar. Bu sene Vape'in yanı sıra, finalistler arasında "bae" (bir sevgilinin diğerine duyduğu sevgi), "budtender" (kenevir dükkanında hizmet veren kişi), "indyref" (İskoçya'nın bağımsızlık referandumunun İngilizce bileşimi/kısaltması), "normcore" (düz, modası geçmiş kıyafetlerin modaya tepki olarak giyilmesi trendi) ve "slacktivism" (politik ya da sosyal bir olay hakkında internet üzerinden yapılan gayrıresmi hareketler) kelimeleri de mevcut.

Peki Vape ne anlama geliyor? Bir elektronik sigara ya da benzeri bir cihazdan buhar çekmek ya da üflemek eylemi. Temeli 1980'lere kadar dayanan kelime, 2 yıl öncesine oranla 30 kat, 2013'e görey ise 2 kat daha fazla kullanılmış. Bu da elektronik sigaraların gün geçtikçe yaygınlaşmasının bir sonucu.

Bu seçimde kültürel yönelimlerin ve gelişmelerin çok katkısı var. 2013 yılında "selfie" kelimesi birinci olmuştu. 2012'de "GIF", 2009'da "unfriend", 2005'te de "podcast" seçilmişti.

The post 2014 Yılının En Önemli İngilizce Kelimesi: Vape appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji 2014 Yılının En Önemli İngilizce Kelimesi: Vape - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement