2015 Emıtt Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

2015 Emıtt Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı

2015 Emıtt Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı

Türkiye'nin turizm tanıtımında büyük rol oynayan ve turizm fuarcılığında dünyanın en büyük 5. fuarı kabul edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), dev bir katılım ve görkemli açılışla başladı.

22.01.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin  turizm tanıtımında büyük rol oynayan ve turizm fuarcılığında dünyanın en büyük 5. fuarı kabul edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), dev bir katılım ve görkemli açılışla başladı. Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde bu yıl 19. kez düzenlenen 2015 EMITT fuarına 71 ülkeden 4 bin 500 kurum ve kuruluş katıldı.

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un yanı sıra Türkiye'nin çeşitli şehirlerini temsilen valiler, belediye başkanları, yerli ve yabancı çok sayıda firma temsilcisi hazır bulundu.

"EMITT, KATILIMCI VE ZİYARETÇİ SASININ ARTMASIYLA TÜRKİYE'NİN TANITIMINDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR"

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, EMITT fuarının her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte Türkiye'nin tanıtımında önemli bir rol oynadığını söyledi. Türk turizminin önemli bir değişim süreci içine girdiğini kaydeden Arıcı, "Dünyadaki gelişmelerle eşgüdümlü olarak çevre ile uyumlu, rekabetçi ve sürdürülebilir politikalar ile ülkemizin uluslararası alanda daha çok tanınması sağlanmış, pazarların önemlerine göre stratejiler geliştirilmiş destinasyon odaklı çalışmalar ile dünyada Türkiye markası güçlendirilmeye çalışıldı. Fuardan gerek İstanbul'un gerekse de ülkemizin dünya çapında tanıtılması ve marka değerinin güçlendirilmesi çok büyük bir katkısı olduğuna inanmatayım" diye konuştu.

"EMİTT TÜRKİYE'NİN TANITIMI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR FUARDIR"

İstanbul Valisi Vasip Şahin de açılış konuşmasında fuara katılan misafirleri İstanbul'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, "Dünyada refahın artmasıyla birlikte seyahat teknolojilerinin, araçlarının gelişmesiyle insanların hareketliliği artarak büyüyor. Turizm sektörü bu alanda dünyada bütün ülkelerin üzerinde gelişmeye çalıştığı, bir takım markalar ile rekabette öne çıkmaya çalıştığı bir sektördür. Bu anlamda EMITT Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli bir fuardır. Bu fuarın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"FUAR DÜNYANIN BULUŞMASIDIR"

Kadir Topbaş ise fuarı özellikle dünyanın buluşması olarak gördüğünü belirterek, "Burada bir araya gelerek değerlerimizi gün ışığına çıkarmak ve ekonomik hareketliliği sağlamak adına önemli çalışmalar yapılmaktadır. Hem kendi bölgelerimizin tanıtımı hem de dünyada ne olup bittiğini görmek açısından dünya insanlığının gözü önüne sermektedir" diye konuştu.

TOPBAŞ: ÇATALCA VE ALTINŞEHİR MAĞARALARI'NIN DÜNYAYA AKTARILMASI GEREKİYOR

Kültür ve turizmin insanlığın ortak lisanı olduğunu ifade eden Topbaş, konuşmasını şöyle devam etti:

" İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendi alanında bulunan 8500 yıllık tarihi değerleri gün yüzüne çıkarmak, bunları takdim etmek sorumluluğunu taşıdığını ifade etmek zorundayım. Özellikle İstanbul'un bilinmeyen yönlerinin, gün ışığına çıkmasından yanayız. 15 bin yıl önce yaşanmış olan Altınşehir Mağaraları'nın Avrupalıların atalarının yaşam merkezleri olduğunun dünyaya aktarılması gerekiyor. Aynı şekilde erken Hristiyanlık döneminde Çatalca'daki Mağaraları'nda izlerinin dünyaya aktarılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu zenginlikler bizim ortak malımız ve gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir."

Konuşmalardan sonra Vasip Şahin, Kadir Topbaş ve Abdurrahman Arıcı'ya günün anısına hediye takdim edilirken, fuara sponsor olan firmalara da çeşitli verildi. Kurdele kesiminin ardından Şahin, Topbaş ve Arıcı salonlandaki standları gezerek yetkililerden ziyaret aldı. Türkiye'yi dünyanın ilk üç büyük turizm ülkesi konumuna taşınmasının amaçlandığı EMITT Fuarı 25 Ocak Pazar gününe kadar açık olacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2015 Emıtt Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement