2015'in İlk MGK'sında Gündem Şah Fırat Operasyonu'ydu - Son Dakika
Güncel

2015'in İlk MGK'sında Gündem Şah Fırat Operasyonu'ydu

Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. 6,5 saatlik toplantının ana maddesi Şah Fırat Operasyonu'ydu.

26.02.2015 21:55  Güncelleme: 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı 6,5 saat sürdü. Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle icra edilen Şah Fırat Operasyonu'nun görüşüldüğü belirtilerek, "Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takdir ve tebrikler ifade edilmiştir" denildi.

MGK BİLDİRİSİ

İşte MGK bildirisinde yer alan ifadeler:

"Suriye'de Ortaya çıkan Güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle 22 Şubat 2015 tarihinde icra edilen Şah Fırat Operasyonu görüşülmüştür. Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takdir ve tebrikler ifade edilmiştir.

ÇÖZÜM SÜRECİ VURGUSU

Çözüm sürecinde gelinen aşama değerlendirildi, terörün sona erdirilmesi için kararlılıkla mücadele vurgulandı.

MGK toplantısında paralel devlet yapılanmasına karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında kurula bilgi sunuldu.

SIĞINMACILARIN DURUMU GÖRÜŞÜLDÜ

Suriye'de beşinci yılına girmekte olan çatışmanın mevcut dinamikleri, DEAŞ dahil Suriye kaynaklı risk ve tehditlerin ülkemizin güvenlik ve istikrarına etkileri, uluslararası toplumla iş birliği içinde attığımız adımlar, Suriye bağlamında uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler, ülkemizdeki sığınmacıların durumu ve yardımlarımız görüşülmüştür.

Milli ve NATO bakış açısından risk ve tehdit değerlendirmesi ve mücadele konsepti hakkında bilgi arz edilmiştir.

HOCALI KATLİAMI ANILDI

Güney Kafkaslardaki gelişmeler ele alınmış, bu vesileyle Hocalı Katliamının şehitleri Rahmetle Anılmıştır.

Libya ve Yemen'de yaşananlar ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki durum, İsrail- Filistin ihtilafında meydana gelen gelişmeler gözden geçirilmiştir.

Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da katılmış; enerji alanındaki gelişmeler, riskler, fırsatlar ve enerji arz güvenliğini sağlayacak politikalar görüşülmüş, alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir"

2015\'in İlk MGK\'sında Gündem Şah Fırat Operasyonu\'ydu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 2015'in İlk MGK'sında Gündem Şah Fırat Operasyonu'ydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • AKKOYUNCUKLU.MEELER.BOS.BOS.ÖTÜN: AKKOYUNCUKLU AKP TC. DE TÜRKIYE HAVADA MiSSiLEME UGRUNA SAAHH 4SEHIT. . . KARADA ZATEN MATT!!! SURUCA HAVAN TOPLARI DÜSÜP 10LARCA VATANDASIMIZ ÖLMÜS VRYA YARALANMIS! NERDE O CESSURRR ASLAN YÜREKLI KOMUTANLARIMIZ??? 15 4 Yanıtla
  • CEHENNEME: TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İLE GURUR DUYDUM. TEHDİT UNSURU OLABİLECEK SÜLEYMAN ŞAH KARTI ELLERİNDEN ALINARAK BİZİ O CEHENNEME ÇEKMEK İSTEYEN SİYONİSTLERE GÜZEL BİR DERS OLDU. 1 12 Yanıtla
  • ömer: başarılı operasyon diyorsunuz da orada şehit düşen askerden neden hiç bahsetmiyorsunuz? şehite biraz saygı gösterin 9 4 Yanıtla
  • Tek: Toprak bizde, suriyede adres değişikliği. Haber okumuyorsan yorum yazma. 4 7 Yanıtla
  • ASIL: ONUR YORUMCU'YA KİM KİMİ KANDIRIYOR MİLLET GÖRÜYOR SENİN AÇIKLAMANA LUZÜM YOKTUR, ASIL ORTALIĞI BULANDIRANLAR SENİN GİBİ ZİHNİYETLERDİR. 4 7 Yanıtla
  • Gamze Gül: Nasıl bir güzel kaçtık ve adını da operasyon koyduk ama:) diye konuştular herhalde. Böyle acizlik ömrü hayatımda ne gördüm ne duydum. Ülkem adına utanır oldum vatandaş olarak arkadaş. Bu ne rezilliktir yahu. Derin strateji dediler 1 tanecik komşu ülke kalmadı be. Adamlarda utanmada kalmadı çünkü işlerinden birisi de yolsuzluk. Taaa deniz fenerinden başlamak lazım günahlarını sıralarsak. Kimse unutmadı daha onları. 7 2 Yanıtla
  • seher: KACIŞ OPERASYONU PKK ISIDE YALANMA OPERASYONU.NOKTA 7 1 Yanıtla
  • Amon ra: Savaşmadan zahiyat verilen bir operasyon oldu, birde çok başarılı deniliyor. Resmen insanların zekasıyla dalga geçiliyor, rezillik diz boyu. 6 2 Yanıtla
  • ahmet: kendi emanetini kaçırmanın yeni adı operasyongidip aldında amerika savaşmı açacaktı sanki kime neboş işlerle uğraşan bir kaç zat 4 1 Yanıtla
  • EDREMİTLİ.: ŞAH FIRAT OPERASYONUNU KAZANDIK MI DA BU KADAR GÜNDEM YAPTILAR. BIRAKIP KAÇTIK. BUNU DA HERKES BİLİYOR. BU KADAR REZİLLİĞİ KAHRAMANLIK GİBİ GÖSTERMEYELİM LÜTFEN. 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de küçük yaştaki çocuğuna tır kullandıran ve o anları sosyal medyada paylaşan baba, idari para cezası kesilerek hakkında işlem başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tırda bulunan küçük çocuğunun ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmak suçundan dolayı babasına ceza kesildiğini tespit etti. Ayrıca baba ve kızı hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

  • Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi
    17:41 Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi

    Uludere Katliamı'nı anmak için sosyal medya paylaşımları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve başka bir yere sürülen 3 okul müdürüyle ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürleri için disiplin cezaları istendiğini bildirdi.

  • Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı
    17:41 Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çankırı'da yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerine kadar 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, atama yapılmaması durumunda öğretmenlerin oylarına talip olduğunu söyledi ve emeklilerin durumuna benzer şekilde bu hakkı söke söke alacağını vurguladı. Ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.


Advertisement