2015'te Televizyonun En İyileri Belirlendi - Son Dakika
Güncel

2015'te Televizyonun En İyileri Belirlendi

N'oluyo kullanıcılarının oyları ile 2015'te televizyonun en iyileri belirlendi.

20.01.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11 farklı kategoride hazırlan dizi testlerinde seçilen en iyiler listesine, Kiraz Mevsimi damgasını vurdu. Bütün kategorilerde yerli dizler, Kiralık Aşk, Güneşin Kızları ve Kiraz Mevsimi arasında büyük çekişme yaşandı. N'oluyo'nun dizi testlerinde toplam 3,4 milyon oy kullanıldı.

"Televizyonun Sosyal Medyası" N'oluyo platformunda kullanıcıların oylarıyla şekillenen "2015'te Televizyonun En İyileri" anketinin sonuçları belli oldu. Kullanıcıların oyun oynayarak yeni programlar keşfetmesini sağlayan "N'oluyo dizi testleri" alışılmış anket ve testlerden farklı formatı ile N'oluyo'nun en eğlenceli bölümlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Oyun sonuçları izleyicilerin beğenilerini, tercihlerini, TV'de görmek istediği hikâye ve oyuncuları çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

N'oluyo dizi testleri kapışmasında kullanıcılar, geçtiğimiz senenin en iyilerini 16'lı eleme, çeyrek final, yarı final ve finalden oluşan 4 tur boyunca eleme usulü seçti. Testlerde 260.000 oyuncu toplam 420.000 kere oynadıkları oyunları 60.000 kere paylaştı.

N'oluyo kullanıcılarının sadece oylayarak değil oynayarak şekillendirdiği "2015'te Televizyonun En iyileri" anketinin sonuçları şöyle açıklandı:

TELEVİZYONUN NABZINI TUTAN 11 KATEGORİ

2015'in En İyi Erkek Oyuncusu

450.000'in üzerinde oy ile şekillenen bu kategoride son ana kadar çekişme devam etti. Serkan Çayoğlu'nun ipi göğüslediği kategoride ilk üçte İlker Kaleli ve Buğra Gülsoy da vardı.

2015'in En İyi Kadın Oyuncusu

Yaklaşık 1,5 milyon oy kullanılması ile anketlerin en çok ilgi gören kategorisinde Kara Ekmek'in Özlem Yılmaz'ı birinci oldu. Serenay Sarıkaya, Özge Özpirinçci, Tuba Büyüküstün gibi büyük isimleri geride bırakan Özlem Yılmaz, "2015'in En İyileri" anketinin sürpriz isimlerinden biri oldu. Bu kategoride ikinciliği Özge Gürel, üçüncülüğü ise Bergüzar Korel aldı.

2015'in En İyi Yerli Dizisi

Senenin son gününde kapatılan anketin son saatlerine kadar çekişmenin devam ettiği en iyi dizi kategorisinde Kiraz Mevsimi rakiplerini geride bırakmayı bildi. Yakın zamanda final yapmış olmasına rağmen popülerliğinden hiçbir şey kaybetmemiş olduğunu gösteren Kiraz Mevsimi'nin ikinci ile arasında sadece 500 oy fark vardı. İkinci ve üçüncü yapımlar ise her geçen gün daha da etkisini artıran Kiralık Aşk ve Güneşin Kızları oldu. Bu iki dizinin 2016'inin en iyileri arasında olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

2015'in En İyi Yabancı Dizisi

N'oluyo kullanıcılarının en zorlandığı kategori olarak göze çarpan en iyi yabancı dizi kategorisinin birincisi Game of Thrones oldu. Sezon arasında olmasına rağmen hâlâ izleyicisini peşinden koşturmayı bilen Game of Thrones, burun farkı ile kazanmayı bildi. İkinci sıradaki Walking Dead ile arasında 100 oydan az bir fark olan dizinin yakaladığı başarı, takipçilerin 6. sezonu ne kadar sabırsızlıkla beklediğini ortaya çıkardı.

2015'in En İyi Çifti

Final yapmış olsa da efsane aşk statüsünü korumayı bilen "ÖyAz" (Ayaz ve Öykü - Kiraz Mevsimi) büyük rakiplerinin arasından son anda sıyrılmayı bildi. Güneşin Kızları'ndan Ali ve Selin ikilisi ilk günden beri önde götürdükleri anketi son gün ÖyAz'a kaptırdı. Üçüncülük ise Kiralık Aşk'ın Defne ve Ömer'ine gitti.

2015'in En İyi Çıkış Yapan Oyuncusu

En iyi çıkış yapan oyuncu kategorisi de bir sürprize tanıklık etti. İlk sırayı Güneşin Kızları'ndan Tolga Sarıtaş - Hande Erçel ikilisinden ya da Kiralık Aşk fenomeninden Barış ArduçElçin Sangu çiftinden birinin alması beklenirken, Kırgın Çiçekler'in Songül'ü Gökçe Akyıldız bu iddialı isimlerin arasından sıyrılmayı bildi. Tabi bu büyük isimler de kendilerine ilk beşte yer buldular.

2015'in En İyi Televizyon Programı

Bu sezon 20. yılını kutlayan Beyaz Show hâlâ seyircinin gözdesi olduğunu kanıtladı. Survivor, O Ses Türkiye, Dada gibi ağır toplarla birlikte yarışan Beyaz Show hem onları hem de senenin fenomenlerinden İşte Benim Stilim gibi sürpriz yapımları geride bıraktı. Bu kategoride ilk üç sırayı Beyaz Show, Survivor All Star ve O Ses Türkiye aldı.

2015'in En İyi Yabancı Kadın Oyuncusu – Nina Dobrev (Vampire Diaries)

Nina Dobrev sadece 40 oy farkla kazandığı tahtını, Game of Thrones'un Emilia Clarke'ın önünden son saniyede kaptı. Vampire Diaries'in güzel oyuncusu son derece zorlu rakiplerinin arasında parlamasını bildi. İlk 3'te kendisine yer bulabilen Pretty Little Liars'ın yıldızı Lucy Hale de kategorinin sürprizlerinden biri oldu.

2015'in En İyi Yabancı Erkek Oyuncusu

Supernatural'ın ayrılmaz kardeşleri Padalecki & Akles en iyi yabancı erkek oyuncu dalında da kimseye şans vermedi. House of Cards'ın veteranı Kevin Spacey ve Game of Thrones'un Jon Snow'u Kit Harington'un da yarıştığı kategoride, genç kızların ağır basması ile Padalecki & Akles birinciliği kazanmayı bildiler. İkinciliği Arrow'dan Stephen Amell, üçüncülüğü ise The Walking Dead'den Norman Reedus aldı.

En İyi Yerli Klip – "Yani" (Murat Dalkılıç)

2015'in en iyi klibi kategorisinde, Youtube'da 140 milyon izlenme ile rekora koşan Gülşen'in "Bangır Bangır" şarkısı 4. oldu. Çok küçük bir farkla Gülben Ergen & Oğuzhan Koç'un "Aşkla Aynı Değil" klibini geride bırakan Murat Dalkılıç ise "Yani" ile birinciliği aldı.

2015'in Televizyondaki En Komik Anı

En iyi program kategorisinde birinciliği alamamış olsa da O Ses Türkiye, Gökhan ile bir kategoride ipi göğüsledi. "Kolum çarptı" videosu ile 2015'te televizyondaki en komik anın yıldızı büyük farkla Gökhan oldu.

Ezeli rakipler!

Bütün kategorilerde en çok karşı karşıya gelen yerli dizler, Kiralık Aşk, Güneşin Kızları ve Kiraz Mevsimi oldu. Oy oranlarının tüm kategorilerde çok yakın olduğu 2015'te Televizyonun En iyileri" anketlerinde "en iyi erkek, en iyi dizi, en iyi çift" gibi 3 büyük ödülü Kiraz Mevsimi aldı.

En iyi erkek kategorisinde Serkan Çayoğlu'nu son ana kadar İlker Kaleli zorladı. Aynı şekilde en iyi dizi kategorisinde Kiralık Aşk tahtını Kiraz Mevsimi'ne son gün kaybetti. En iyi çift kategorisinde ise yarış Güneşin Kızları'nın sevilen çifti Ali-Selin ve Kiraz Mevsimi'nin efsanesi Öykü ve Ayaz arasında geçti.

Önemli Not: N'oluyo'nun "2015'te Televizyonun En İyileri" anketinin sonuçları Digital Age dergisinin Ocak 2016 sayısında yayınlanmıştır. Dergi baskıya gittikten sonra kullanıcıların oyları ile sonuçlarda bir güncelleme yaşandı. Anketin son gününde yerli dizi kategorisinde Kiraz Mevsimi az bir farkla da olsa Kiralık Aşk'ı geride bırakarak zirveye yerleşti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2015'te Televizyonun En İyileri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement