2015 Türkiye Genel Seçimleri Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

2015 Türkiye Genel Seçimleri Tartışılacak

"Siyaset Akademisi" programında, siyaset ve fikir dünyasının önemli isimlerini 06 Mart – 08 Mayıs 2015 tarihleri arasında Florya yerleşkesinde üniversiteli gençlerle buluşturuyor.

19.03.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Sosyolog Z. Banu DALAMAN'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek Siyaset Akademisi'nde 7 hafta boyunca her Cuma günü, siyasetçi konuklar ve öğrenciler "2015 Genel Seçimleri Öncesi Türkiye"yi tartışacaklar. 20 Mart Cuma günü saat 10:30'da başlayacak 3. hafta programının konukları, CHP İstanbul İl Başkanı, Başbakan Eski Yardımcısı, Dışişleri Eski Bakanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Murat KARAYALÇIN, CHP Konya Milletvekili Atilla KART, Kamu Yönetimi Uzmanı, T.C. 23. Dönem MHP Milletvekili Murat ÖZKAN, ARI Hareketi Başkanı, Hukukçu Ural AKÜZÜM ve AK Parti İstanbul Milletvekili, Pendik Eski Belediye Başkanı Erol KAYA olacak.

Akademide seçim stratejileri ve deneyimleri yeni oy kullanacak gençlere ders niteliğinde aktarılırken, "Türk Siyasetinde Anayasa ve Başkanlık Sistemi, Türk Siyasetinde Liderlik, Siyasette Anket Çalışmaları ve Söylemin Önemi, Siyaset ve Dış İlişkiler, Halk Sağlığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Politikaları, Siyasette Kadınlara Pozitif Ayrımcılık, İşsizlik ve İstihdam Güvencesi, Yerel Siyaset ve Demokrasi" gibi gündeme dair konu başlıkları yer alacak.

Türk siyasetini şekillendiren siyasi görüşleri öğrenme ve kurumların önemli temsilcileri ile tanışma şansı yakalayan üniversiteli öğrenciler, akademik donanımlarını ve bilgi düzeylerini geliştirip, bu alanda yeni bakış açıları kazanacaklar. Yedi hafta sürecek akademinin sonunda katılımcılar eğitim sertifikası sahibi olacaklar.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin en önemli ulusal ve uluslararası etkinliklerinden biri olan Siyaset Akademileri'nin bu yıl İstanbul'da beşincisi, İzmir, Ankara ve Kırşehir ile birlikte Türkiye'de sekizincisi, Paris, Brüksel, Londra, Berlin, Kudüs ve Lefkoşa ile dünyada on üçüncüsü düzenlenmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2015 Türkiye Genel Seçimleri Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement