2015 Uluslararası Kafka Konferansı" Beylikdüzü'nde Başladı - Son Dakika
Yerel

2015 Uluslararası Kafka Konferansı" Beylikdüzü'nde Başladı

Modern dünya edebiyatının ikonik ve özgün yazarlarından Franz Kafka, Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği “2015 Uluslararası Kafka Konferansı” kapsamında anlatıldı.

08.03.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Modern dünya edebiyatının ikonik ve özgün yazarlarından Franz Kafka, Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği "2015 Uluslararası Kafka Konferansı" kapsamında anlatıldı.

Beylikdüzü Belediyesi ve Düşülke Yayıncılık tarafından projelendirilen Uluslararası Edebiyat Konferansları'nın ilki olan "2015 Uluslararası Kafka Konferansı" Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde başladı. Konferansın en dikkat çekici konuklarından The Kafka Project'in (Kafka Projesi) yöneticisi ve Kafka'nın Son Aşkı (Kafka's Last Love) adlı kitabın yazarı Kathi Diamant, Kafka'nın 1924'te ölümünden 9 yıl sonra, 1933'te kaybolmuş ve bir kısmı yeniden bulunmuş metinlerini ele alarak anlattı.

"YAŞAR KEMAL'İN ÖLÜMÜ, TÜRK EDEBİYATI İÇİN 20'NCİ YÜZYILIN SONU"

Yurt dışından düzenlenen bu konferansa edebiyatçıların imrenerek baktığını belirten Janset Karavin, "Bizim mücadelemiz öncelikle doğduğumuz bu ülkede. Bu sebepten ötürü Beylikdüzü'nde bu konferansta olmayı tercih ettim. Bu konferans daha bir başlangıç, bunu devamı gelecektir. Yaşar Kemal cismen aramızdan ayrıldı, bu ayrılık Türk edebiyatı için 20'nci yüzyılın sona erişidir. Buna tanıklık eden bir kuşak olarak bizim kat edecek çok yolumuz var. 'Ben edebiyattan ibaretim' diyen Kafka konuşulsun ve anlaşılsın bu konferansta" dedi.

Kafka'nın kendi varoluşundan utanabileceğini belirten Hakan Akdoğan ise, "Kafka kendi varoluşunu bu dünyada tanımlayamıyor. O, kendi varoluşunu ayrı bir dünyada tanımlıyor. Onu anlamak için de onun yaşadığı dünyanın zamanına dönmemiz ve o pencereden bakmamız gerekiyor. Biz bu zamandan bakarak onu ve onun anlattıklarını tam anlamıyla anlamamız mümkün değil" diye konuştu.

9 Mart gününe kadar sürecek olan etkinliğe, Ahmet Soysal, Ali Akay, Aslı Erdoğan, Janset Karavin ve Kathi Diamant katıldı. Ayrıca konferans süresince, Ezel Akay, Haldun Çubukçu, Eraslan Sağlam, Nur Yazgan, Nedim Gürsel, Zeliha Demirel, Latife Tekin, Halim Şafak, Öykü Didem Aydın, Altay Öktem, Hakan Akdoğan, Funda Önkol, Halil Emrah Macit ve Derya Alabora oturumlara konuk olarak katılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2015 Uluslararası Kafka Konferansı' Beylikdüzü'nde Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement