2015 Yılı Bütçesi Genel Kurul'da - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi Genel Kurul'da

Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2015 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor CHP Adana Milletvekili Loğoğlu: "İfade ve basın özgürlüğüne yönelik olarak başlatılan bu darbe operasyonlarını.

14.12.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Bu sabah ifade ve basın özgürlüğüne yönelik olarak başlatılan bu darbe operasyonlarını kınıyorum" dedi.

TBMM Genel Kurul'da Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2015 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

CHP Grubu adına söz alan Loğoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bütçe konuşmasına değinerek, şöyle devam etti:

"Başbakan sıfatını taşıyan bir kişinin kibir ve öfkesine bu kadar kolayca yenik düşmesi, ülkemizin yönetimi açısından düşündürücü ve kaygı vericidir. Demokrasinin kurucusu CHP'ye kalkıp'darbeci' demesi affedilmez bir hatadır, haddini aşmaktır. Sayın Davutoğlu kendisinin o koltukta oturmasını sağlayanın darbe döneminin kalıntıları, düşünmeye yanaşmadıkları seçim barajı olduğunu, gölgesine sığındıkları darbecilerin anayasası olduğunu ve hatta içine sindirdiği bugünkü tek parti vesayeti olduğunu gayet iyi biliyor. Anlaşılan, Sayın Davutoğlu sürekli göklere çıkardığı orta çağların cazibesine o kadar kapılmış olmalı ki cumhuriyet tarihini öğrenmeye pek vakit ayıramamış. Oysa cumhuriyet tarihini Latin harfleriyle okuyup öğrenseydi böyle gerçek dışı suçlamalarda bulunmaktan belki biraz imtina ederdi."

Davutoğlu'nun Mısır'ı ziyaret ettikleri için kendilerini eleştirdiğini belirten Loğoğlu, Mısır'daki darbeyi CHP olarak hükümetten önce kendilerinin kınadığını söyledi.

Türkiye'nin dış politikasını eleştiren Loğoğlu, "Bu dış politika tablosu mümtaz Dışişleri Bakanlığı teşkilatına da layık bir tablo değildir" dedi.

Loğoğlu, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna değinerek, "Bu sabah ifade özgürlüğüne yönelik olarak başlatılan bu darbe operasyonlarını, basın özgürlüğüne yönelik olarak başlatılan bu darbe operasyonlarını kınıyorum, bunun demokratik hukuk devletine yakışmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadının güçlenmesine yönelik politikaları hayata geçirmek yerine, ailenin güçlenmesine yönelik politikalar yürüttüğünü söyledi.

Yüceer,  2013'te 237, 2014'ün ilk on ayında da 217 kadının katledildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Siz ailenin bütün manevi yükünü, sorumluluğunu kadın üzerine yıkın, üzerine şiddet, baskı uygulayın, sonra buradan mutlu bir aile, güçlü bir aile, güçlü toplum bekleyin. Bu mümkün değil. Dolayısıyla, kadına şiddet, cinayet, baskı, kadın-erkek ilişkilerinde güçlü toplum için, güçlü aile için, güçlü demokratik gelişmiş Türkiye için bir an önce aşılması gereken bir durum."

"İşsizlik yeniden çift haneli rakamlara doğru gidiyor"

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı Orta Vadeli Program hedeflerinin gerçekçi olmadığını savundu.

Büyüme rakamlarına değinen Sarı, bu oranın yüzde 3'lere inmesiyle işsizlik oranlarının arttığını kaydetti. Sarı, şunları söyledi:

"İşsizlik yeniden çift haneli rakamlara doğru gidiyor. Benim iddiam, bu sene işsizliği çift haneli rakamlarla bitireceğimiz ve bundan sonraki birkaç sene de işsizliğin çift haneli rakamlara takılı kalacağıdır. Çünkü önümüzde ekonominin 0 ile 3 arası büyüyeceği birkaç yıl var. Türkiye ekonomisinin buna hazırlıklı olması lazım. Tozpembe hayalleri bir tarafa bırakıp, ekonominin bu gerçeklerini görüp ona göre tedbir almak lazım."

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti'nin GAP bölgesinde sınıfta kaldığını savunarak, "AKP GAP konusunda umut tacirliğini sürdürmektedir, bölge insanını umutlandıran projeyi bitirmek yerine sürüncemede bırakmaktadır. Peki, neden böyle olmuştur? Çünkü, AKP'liler daha fazla rant yiyebilecekleri projeleri yönelmektedir ve bunları ortaya koymaktadır; üçüncü hava limanı, üçüncü köprü gibi" dedi.

-"Kolesterol yoktur"

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise konuşması sırasında Ardahan'ın Posok ilçesinde merada otlayan hayvan resimlerini gösterdi.

Daha sonra Ardahan'dan getirdiği et ve kavurmayı kürsüde gösteren Öğüt, "O merada otlayan hayvanın eti bu. Bu ette omega 3, omega 6, omega 9 var. Bizim anamızı ağlattı bu doktorlar 'kırmızı et yemeyin kolesterol olur' diye" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Canan Karatay ile görüştüğünü, merada ot yiyen hayvanın etinde kolesterol bulunmadığını söylediğini aktaran Öğüt, "Bize tavuk ve balık yedirdiler. Çiftlikte beslenen balıklarda da, tavuklarda da bu etten daha fazla kolesterol var. Ben her sabah tereyağı ve yumurta yedim, et yedim ve 6 ay sonra doktora gittim kolesterolüm ölçüldü aynı çıktı. Yani kolesterol yoktur" dedi.

Öğüt, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a kavurma ikram etti.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Öğüt'e, ikramını kulislerde yapması ricasında bulundu.

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yüksek hacimli projeleri yürütürken kendisine ayrılan kamu kaynaklarını planlı, ekonomik ve mevzuata uygun şekilde kullanmasının beklendiğini söyledi.

Sayıştay'ın Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ilişkin 2013 yılı raporu incelendiğinde bütçe ödeneklerinin sağlıklı planlanmadığının görüldüğünü ifade eden Yıldaz,  rapora göre, müdürlüğün yatırım programında yer almayan işlere ciddi tutarda harcamalar yapıldığını

CHP Milletvekili İhsan Kalkavan, balıkçılık sektörünün sorunlarına değinerek, sektörün akademisyen ve bürokratların biraraya gelmesiyle kurtarılamayacağını bir balıkçılık bakanlığının şart olduğunu söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi Genel Kurul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.


Advertisement