2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi görüşülüyor AK Parti'li Koçer: "Bedelli askerlikle ilgili yapılan açıklamalar neden yetersiz kalıyor?

13.11.2014 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bedelli askerlik konusunda daha tatmin edici açıklamaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.  Bütçe üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, iktidarın Irak ve Suriye politikalarında büyük hatalar yaptığını, sınırlarda yaşanan sorunların, içinden çıkılmaz bir hal aldığını savundu.

Çam ayrıca, asker intiharlarına dikkati çekerek, bu durumun önüne geçebilmek için çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Başbakanlığa bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı'nın bütçesinin Başbakanlık bütçesi görüşmelerinde ele alınması gerektiğini ifade etti.

Zozani, zorunlu askerlik sistemine son verilmesinin, gerekirse bunun için profesyonel orduya geçilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bedelli askerlik konusunda çok sayıda gencin beklenti içinde olduğunu, ancak bu konuda yapılan açıklamaların yetersiz kaldığını belirtti. Tatmin edici bir açıklamaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Koçer, bedelli askerlikten ümidini keserse askere gitmek isteyen gençlerin olduğunu söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Türkiye'de polisin ve yargının bölündüğünü savunarak, "Ülkenin Bakanı çıkar da 'benim hakimlerim seçilecek' diye organizasyon yaparsa, 'paralelci hakim' diye ayırt edilirse, mahkemede işi olan vatandaş 'paralelci hakim mi iktidarcı hakim mi var' diye düşünür. Orada devlet ayakta duramaz. Devleti paramparça ettiniz" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli,  eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde Savunma Reformu Çalışma Grubu tarafından hazırlanan raporun, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde açıklandığını anımsatarak, "Ne oldu bu rapor, hiç tartışılmadı. Cumhurbaşkanı değişti, raporu sahiplenmeyi mi bıraktınız?" dedi.

Türeli, Yüksek İrtifa Füze Savunma Sistemi konusundaki gelişmeleri de sorarak, "Bu konuda görüşmeler yapılan Çin firması nihai anlaşma neden imzalanmıyor? İhalede ikinci sırada olan Fransız-İtalyan ortaklığıyla sözleşme görüşmeleri yapılıyor mu? Proje ikiye mi bölünüyor? Fransız-İtalyan ortaklığına da iş verilecek mi?  Yoksa ihalede üçüncü sırada olan ABD ile de görüşülüyor mu?" diye konuştu.

Türeli, 8 Ekim 1996 tarihinde Sakız Adası açıklarında düşen uçağın enkazı ve Pilot yüzbaşı Nail Erdoğan'ın naaşının hala çıkarılamadığını belirterek, konuyla ilgili kamuoyunun yanıt beklediğini dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise "Paralel yapı TSK içinde var mı? Bunlarla ilgili bir çalışma var mı?" sorularını yöneltti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement