2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bütçesinin görüşülmesine başlandı.

19.11.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesiyle 2013 yılı kesin hesabı ve Sayıştay raporlarının görüşülmesine başlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Komisyon Başkanı Recai Berber başkanlığında toplandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, komisyon salonuna girdikten sonra iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleriyle tokalaştı.

Bu sırada HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hasankeyf'in 1890'lı yıllarda yapılmış bir tablosunu hediye ederek, tarihi dokunun sular altında kalacağını söyledi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da Atatürk Orman Çiftliği'nde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapıldığı bölgenin eski fotoğrafını göstererek, "Sayın Bakan buruda ağaç kesilmeyeceğini söylemişti. Ağaçları 5 yaşında diye kestiler, işte 80 yıllık ağaçlar" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin her gün iki bakanlığın bütçesinin görüşüldüğünü belirterek, azami çalışma süresini aştıklarını ifade etti. Bütçe görüşmelerini sağlıklı yürütemediklerini dile getiren Çetin, "Çalışmaktan kaçacak değiliz ama takatimiz kalmıyor" dedi.

Çetin, günde tek bakanlık bütçesinin görüşülmesini ya da çalışma yönteminin değiştirilmesini önerdi.

Komisyon Başkanı Berber, "Görüşlerinizi değerlendireceğiz. Yarın bir bakanlık yapalım" diye konuştu.

Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bakanlığının bütçesini sunmaya başladı. Görüşmelerde Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsü'nün bütçeleri, kesin hesapları ve Sayıştay raporları da ele alınacak. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement