2015 Yılında 2015 Çocuğa Sünnet - Son Dakika
Yerel

2015 Yılında 2015 Çocuğa Sünnet

2015 Yılında 2015 Çocuğa Sünnet

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 yıldır dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği “sünnet organizasyonu” kapsamında bu yaz 2015 çocuk ücretsiz sünnet ettirilecek.

03.08.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 15 yıldır dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği "sünnet organizasyonu" kapsamında bu yaz 2015 çocuk ücretsiz sünnet ettirilecek.

Okulların tatil olmasıyla başlanan kampanya kapsamında, günde 50 çocuk sünnet ediliyor. Uzman doktorlar tarafından steril bir ortamda güven içinde yapılan sünnetlere kayıtlar, 15 Ağustos'a kadar sürecek. Tüm masrafların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı kampanya kapsamında Sincan ile Etlik'te olmak üzere 2 özel hastanede, uzman doktorlar tarafından sünnet işlemi yapılıyor. Her yıl, o yılın rakamı kadar çocuk sünnetinin gerçekleştiği organizasyonda bu yaz 2015 çocuk sünnet ettirilecek.

Kayıt işlemlerinin ardından kendilerine randevu verilen aileler, evlerinden ücretsiz servislerle alınıp, sünnetin gerçekleşeceği hastaneye getiriliyor. Sünnet öncesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara hediye edilecek sünnet kıyafeti için ölçüler alınıyor. Uzman doktorlar tarafından hijyenik ortamda gerçekleşen sünnetin ardından aileler servislerle tekrar evlerine bırakılıyor. Sünnet olan çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtılıyor.

6-12 yaş arasındaki çocukları kapsayan kampanyadan yararlanabilmek için ailenin dar gelirli olduğunu belgeleyen fakirlik belgesi, sünnet olacak çocuğun ve velinin kimlik fotokopisiyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı gençlik merkezleri, çocuk kulüpleri, aile yaşam merkezleri ve Hipodrom Caddesi'ndeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Bankosu'ndan kayıt yaptırabilecek.

Çocuklarını hiçbir masraf yapmadan, sünnet ettiren aileler, organizasyondan çok memnun olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Haberimiz olunca kayıt yaptırdık. Hiçbir sıkıntı çıkmadı. Dedikleri tarihte hastaneye geldik. Çok temiz bir ortam. Büyükşehir Belediyesi'ne ve Melih Bey'e böyle bir organizasyon için çok teşekkür ederiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2015 Yılında 2015 Çocuğa Sünnet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement