2015 Yılında 258 Aileye Seracılık Desteği Verilecek - Son Dakika
Güncel

2015 Yılında 258 Aileye Seracılık Desteği Verilecek

2015 Yılında 258 Aileye Seracılık Desteği Verilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2015 yılında 258 aileye 5 milyon TL’den fazla destek vermeyi düşünüyoruz.

08.09.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2015 yılında 258 aileye 5 milyon TL'den fazla destek vermeyi düşünüyoruz. Yine bu tutarın yaklaşık 1 milyon TL'sinin hibe şeklinde olmasını planlıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), orman köylülerinin hayat standartlarını yükseltmek maksadıyla yaptığı çalışmalar çerçevesinde 2015 yılında orman köylüsü 258 aileye seracılık desteği vermeyi hedefliyor. Bakanlık olarak orman köylüsüne yönelik ekonomik maksatlı gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteğinde bulunduklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Yapılan desteklemelerle orman köylüsünün gelir seviyesini artırmayı, orman ile halk ilişkilerini iyileştirmeyi, ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı hedefliyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla orman köylümüzün yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Orman köylüsüne destek verilen ekonomik maksatlı gelir getirici projelerden birisinin de seracılık olduğunun altını çizen Eroğlu, "Seracılık projesinde 500 metrekare ve 1000 metrekarelik cam veya plastik seralara destek sağlıyoruz. Seracılığa sağladığımız kredilerin vade süresi 5 yıl ve 1 yılı ödemesiz olarak veriliyor. Proje tutarının yüzde 20'sini de hibe olarak veriyoruz" dedi.

"YÜKSEK FİYATTAN PAZARLAMA YAPAN ORMAN KÖYLÜMÜZÜN AİLE GELİRLERİNDE BÜYÜK ARTIŞLAR OLUYOR"

Ova köylerinde sera ürünlerinin sona ermesinden sonra yüksek rakımlardaki orman köylerinde uygulanan seracılık projesi sayesinde yüksek fiyatlarla ürünlerin pazarlandığını vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Böylece yüksek fiyattan pazarlama yapan orman köylümüzün aile gelirlerinde büyük artışlar oluyor. Seracılık projesinin uygulandığı köylerden bize gelen dönüşlere göre her seradan yılda iki ürün alınabiliyor ve yılda 40 bin TL civarında gelir elde edilebiliyor. Yine köylülerden alınan bilgilere göre kullanılan kredi miktarını da bir yılda karşılayabiliyorlar."

Bu tür uygulamalar ile orman köylüsünün gelir seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Eroğlu, "Orman köylüleri bizim hasmımız değil hısmımızdır. Böyle projelerle orman köylerinde yeni istihdam alanları açarak ormanlar üzerindeki baskıyı azaltıyoruz. Gelir seviyesi artan köylümüzün buna paralel olarak hayat standartları da artıyor" dedi.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ORMAN KÖYLÜSÜNE 106,3 MİLYON TL DESTEK

Hayata geçirdiği projelerle orman köylülerini destekleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2003-2014 yılları arasında 184 bin 423 aileye yaklaşık 674 milyon destek sağladı. Ayrıca, 176 kooperatife de 30 milyon TL'den fazla destekte bulundu.

Bakan Veysel Eroğlu, 2015 yılında 8 bin 781 aile ve 17 kooperatifin çalışma programına alındığını kaydederek, "Orman köylümüze 85 milyon TL'si kredi ve 21,3 milyon TL'si hibe olmak üzere toplamda 106,3 milyon TL'lik destekleme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda orman köylülerimizin hayat standartlarını yükseltmek maksadıyla Seracılık Projesi 'de dahil olmak üzere farklı projeler geliştiriyoruz" dedi.

"2015 YILINDA 258 AİLEYE DESTEK VERİLECEK"

Orman köylülerine yönelik seracılık projesi kapsamında ise 2013-2014 yıllarında 346 aileye yaklaşık 7,5 milyon TL destekte bulunduklarını bildiren Eroğlu, şunları söyledi:

"Bunun yaklaşık 1.5 milyon TL'si hibe şeklinde olmuştur. 2015 yılında ise 258 aileye 5 milyon TL'den fazla destek vermeyi düşünüyoruz. Yine bu tutarın yaklaşık 1 milyon TL'sinin hibe şeklinde olmasını planlıyoruz. Biz her zaman orman köylümüzün yanında olduk bundan sonrada böyle olacak. Orman köylülerine desteğimiz artarak devam edecek." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2015 Yılında 258 Aileye Seracılık Desteği Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement