2015 Yılında Nüfusu En Çok Artan İlçe Konyaaltı - Son Dakika
Yerel

2015 Yılında Nüfusu En Çok Artan İlçe Konyaaltı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne (ADNKS) göre Antalya’da 2015 yılında 497 bin 242 nüfus ile nüfusu en fazla olan ilçe Kepez iken Antalya ilçeleri arasında nüfus artış hızı sıralamasında binde 61,7 ile nüfus artış hızı en yüksek olan ilçe Konyaaltı ilçesi oldu.

01.02.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne (ADNKS) göre Antalya'da 2015 yılında 497 bin 242 nüfus ile nüfusu en fazla olan ilçe Kepez iken Antalya ilçeleri arasında nüfus artış hızı sıralamasında binde 61,7 ile nüfus artış hızı en yüksek olan ilçe Konyaaltı ilçesi oldu. Ülke genelinde il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı 2014 yılında yüzde 91,8 iken, bu oranın 2015 yılında yüzde 92,1'e yükseldiği kaydedildi. Belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde 7,9 olarak gerçekleşti.

Isparta'da ise 2015 yılında merkez ilçeden sonra 47 bin 769 nüfus ile nüfusu en fazla olan ilçe Yalvaç iken Isparta ilçeleri arasında merkez ilçeden sonra nüfus artış hızı sıralamasında binde 4,1 ile nüfusu en hızlı artan ilçe Atabey ilçesi oldu. Burdur'da merkez ilçeden sonra 64 bin 783 nüfus ile nüfusu en fazla olan ilçe Bucak iken Isparta ilçeleri arasında merkez ilçeden sonra nüfus artış hızı sıralamasında binde 19,3 ile nüfusu en hızlı artan ilçe Gölhisar ilçesi olarak açıklandı.

İstatistiklerin ülke sınırları içinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve yabancı uyruklu kişilerin tamamı kapsadığı bildirildi. Kurumsal yerlerde (kışla, cezaevi, huzurevi, üniversite öğrenci yurtları vb.) kalanlar uluslararası tanım gereği ikamet adreslerinin bulunduğu yerleşim yeri nüfusuna değil, kurumsal yerlerin bulunduğu yerleşim yeri nüfusuna dahil edildiği kaydedildi. Doğum yeri, göç ve medeni durum bilgilerinde Türkiye'de ikamet eden T.C. vatandaşları kapsanırken, Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklu nüfus ise kapsam dışında tutulduğu hatırlatıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2015 Yılında Nüfusu En Çok Artan İlçe Konyaaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement