2016 Kayserigaz İçin Rekor Yılı Olacak - Son Dakika
Yerel

2016 Kayserigaz İçin Rekor Yılı Olacak

2016 Kayserigaz İçin Rekor Yılı Olacak

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, 2016 yılının Kayserigaz için hem ulaştığı alan hem de yatırım açısından rekor yılı olacağını söyledi.

15.10.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, 2016 yılının Kayserigaz için hem ulaştığı alan hem de yatırım açısından rekor yılı olacağını söyledi.

Kayserigaz'ın bu yıla dair yatırımları ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Hasan Yasir Bora, kentteki şebekenin yılbaşından bu yana büyüme kaydettiğini ifade etti. 2016'nın Kayserigaz için hem metraj hem de yatırım açısından rekor yıl olacağını kaydeden Hasan Yasir Bora, "Bu senede 550 km civarında hat yapacağımızı düşünürsek şu ana kadar yaptığımız hatları da göz önünde bulundurduğumuzda 2016 yılında şebekemiz yüzde 15 civarında büyümüş oldu. Yılsonuna geldiğimizde muhtemelen Kayserigaz'ın hem metraj olarak hem de tutar olarak bir yatırım rekor yılı olacak gibi gözüküyor. " dedi.

Yıl sonuna kadar 20 bin abone…

Yılsonuna kadar 20 bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini de belirten Hasan Yasin Bora, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda 15 bine ulaşmış bulunuyoruz. Bu 15 bin yeni aboneyle birlikte 440 bin BBS (bağımsız birim sayısı; 200 metrekare alana denk) aboneye ulaştık. Bu benzer rakamlar baz kullanıcısı sayısında da mevcut. Gaz kullanıcısı sayısı olarak da 20 bin yeni gaz kullanıcısı sayısı hedefliyoruz ve şu anda bunun 15 bini gerçekleşmiş vaziyette. Hedeflerimize doğru hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Tabi ki abonelik tarafında özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte bizim de hizmet kalitemiz buna uyum sağlıyor ve her gün yeni bir takım yenilikler, değişiklikler yapıyoruz. Burada özellikle hem dijitalleşme hem de mümkün mertebe müşterilerimizi daha az yerinden oynatarak daha az bizim merkezlerimize gelmesine gerek kalmayacak uygulamalar üzerinde çalışıyoruz. Bunlar da peyderpey devreye alındı, alınıyor."

Bünyan yıl sonunda doğalgaza kavuşacak…

Yine yıl içinde bu zamana kadar, 175 kilometresi Bünyan'da olmak üzere 450 kilometre yeni hat yapıldığını kaydeden Hasan Yasir Bora, yıl onunda Bünyan'ın doğalgaza kavuşacağı müjdesini verdi. Develi'deki yatırımın 125 kilometrelik kalan kısmının da tamamlandığını belirten Hasan Yasir Bora, "Yılsonuna kadar 550 kilometreye ulaşacağını düşündüğümüz yatırımımızın şu ana kadar tamamlanan 450 kilometresi için 34 milyon TL civarında yatırım yaptık. Yılsonuna kadar işte yatırımların tamamlanması ve işte diğer eksik işlemlerin giderilmesiyle birlikte 27 milyon liralık bir bütçemiz vardı. Bu bütçemizin tamamı Kayseri'de yatırım olarak kullanılmış olacak." dedi.

Doğalgaz yeni yerleşim alanlarına ulaşıyor…

Kalan 150 kilometrenin de, Hisarcık ve Talas'ın üst tarafları gibi genişleme bölgelerinden oluştuğunu söyleyen Hasan Yasir Bora, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Aslında bizim şu anda Kayseri'de hattımızın penetrasyon (imarlı alanlara verilen doğalgaz alt yapı hizmeti) oranı son derece yüksek yani yüzde 95'ler civarında. Yani lisans alanımıza doğalgazımızı ulaştırmış vaziyetteyiz. Hattın doğalgazın ulaşması bir konu, bunun aboneler tarafından tüketime alınması ikinci bir konu. Burada da yüzde 70-75'ler mertebesindeyiz. Bu oran tabi ki önemli olan ve artırılması gereken bir oran. Bununla ilgili de devamlı olarak yatırım ve bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Tabi ki hiçbir zaman böyle yüzde 100'e ulaşmak mümkün değil bu konuda. Mutlaka bir eksiğiniz kalıyor. Kayseri'de 13 yıldır doğalgaz kullanılıyor. 25 yıldır doğalgaz kullanılan İstanbul, Ankara gibi şehirlerde bile pedetasyon oranı yüzde 85'ler civarında seyrediyor."

İncesu Güneş Enerjisi Santrali yıl sonuna kadar tamamlanacak…

Hasan Yasin Bora, İncesu'da EWE tarafından yapılan 3 megawatlık güneş enerjisi çalışmalarının da sürdüğünü dile getirdi. Bora, yılsonuna kadar santralin bitirilmesinin planlandığını da ifade etti.

Tasarruf kadar, güvenlik de önemli…

Kış yaklaşırken, doğalgaz tüketicilerine güvenli kullanım konusunda önerilerde bulunmayı ihmal etmeyen Hasan Yasir Bora, Kayserigaz'ın bilgisi dahilinde olmadan çekilen hatların güvenlik zafiyeti oluşturduğuna dikkat çekti. Hasan Yasir Bora, "Öncelikle yapılması gereken cihaz bakımlarının yapılması şuanda da kış başındayız cihazların tam devreye girme zamanı. Bu, hem hayati hem de tasarruf sağlayan bir durum. Tabi ki kullanımla alakalı da bir çok tasarruf imkanı mevcut. Bunların başında evlerin izolasyonlarının iyi olması, kullanırken sürekli açıp kapamak yerine kısık seviyede tutmak önemli. Bunun yanı sıra, pencerelerdeki havalandırmaların kapatılmaması da diğer bir önemli husus. Burada bir havalandırma sağlar bunların bazen bilinçsizlik dolayısıyla kapatıldığını görüyoruz. Bunlardan uzak durulması gerekiyor. Bu hem güvenlik açısından çok hayati ve kritik bir nokta hem de o yakıcı cihazın bulunduğu yerde oksijen oranını dengelediği sağladığı için sistemi de verimli bir hale getiriyor. Bu yüzden bu havalandırma menfezlerinin kapatılmamasını özellikle belirtmek istiyorum. Doğru kullanımın yanı sıra, uygun kapasiteli cihazların seçilmesi de yine güvenlik ve tasarruf açısından önem kazanıyor." ifadelerini kullandı.

Acil durumlara 15 dakika içinde müdahale ediliyor…

Hasan Yasir Bora, son olarak, Doğalgaz Acil 187 no'lu çağrı merkezi numarasının da hatırlatmasını yaptı. Acil durumlarda olay yerine ortalama 15 dakikada ulaştıklarının altını çizen Hasan Yasir Bora, "Zaten tüm sistemimiz buna göre organize edilmiş vaziyette. Ekiplerimizin hepsi tek bir lokasyonda beklemiyor. Şehir belli bölgelere bölünmüş vaziyette ve bu bölgelerin sorumluları var. Buralarla ilgili acil olaylara ekiplerimiz 15 dk içinde müdahale ediyorlar." diyerek sözlerini tamamladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2016 Kayserigaz İçin Rekor Yılı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement