2016 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

2016 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile ilgili eleştirileri yanıtlarken, "Sayın Boynukalın, iddia edildiği gibi Hürriyet gazetesinin önünde yaşanan protesto sırasında ve hiçbirimizin tasvip etmediği taş atma olayında orada değildi.

30.01.2016 02:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile ilgili eleştirileri yanıtlarken, "Sayın Boynukalın, iddia edildiği gibi Hürriyet gazetesinin önünde yaşanan protesto sırasında ve hiçbirimizin tasvip etmediği taş atma olayında orada değildi. Abdurrahim Bey'in orayı sakinleştirme ve tabiri caizse herkesi oradan ayırma noktasında ortaya koymuş olduğu bir çaba var. Dile getirmiş olduğu siyasi düşüncesi, görüşü tamamıyla kendisinin hakkıdır" dedi.

Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlık bütçesiyle ilgili milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Siyasi kişiler olduklarını, üyesi bulundukları siyasi partilerin farklı program, vaat, çalışma ve yaklaşımları olduğunu belirten Kılıç, 78 milyonun hizmetinde görev ifa sorumluluğu içinde hareket ettiğini söyledi.

AK Parti olarak Türkiye'nin, 78 milyonun partisi olduklarını her zaman dile getirdiklerini ifade eden Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yerini alması gerektiğini, bu hedefe ulaşmak için gençliği en iyi şekilde donatmak ve en iyi imkanları sunarak geleceğe yürümeleri gerektiğini dile getirdiklerini, bunu düşünerek ve hissederek görev yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Farklı siyasi parti üyeleri olarak konulara farklı yaklaşımlarının bulunmasının normalliğine işaret eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Farklı fikirlerde olduğumuz konular mutlaka olacaktır. Aynı fikirde olduğumuz milli konular da olacaktır. Yaptığımız çalışmalarda bize yol gösterecek olan kanunlarımız, kurallarımızdır. Türkiye'de hukukun üstünlüğünü, kamu düzenini en üst seviyede tutmak ve daha da geliştirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz, ülkemizi geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Bir insanın, bir kişinin siyasi görüşüne katılmayabilirsiniz, siyasi çalışmaları içerisinde ortaya koyduğu fikirlere de katılmayabilirsiniz. Ama bize verilen sorumluluklar çerçevesine görevimizi ifa etmek için çalışacağımız arkadaşlarımızı seçmek, yol yürümek bize verilen sorumluluk çerçevesinde bizim kararımızdır. Yaptığımız çalışmalardan da sorumluyuz. Zaten görevini yerine getirmeyen arkadaşlarımızla da devam etmemek noktasında irademiz olması gerekir. Doğaldır."

"İyi bir yaş ortalamasıyla görev yapıyoruz"

Kılıç, bakanlık personelinin yüzde 33'ünün kadınlardan oluştuğuna ve yasalar gereği 10 yılını aşmış memurların belli noktalarda görev alabildiğine dikkati çekerek, yaş anlamında en kıdemli kişinin 45 yaşındaki müsteşar olduğunu bildirdi. "İyi bir yaş ortalamasıyla görev yapıyoruz. Yaş ortalamamız 34" diyen Kılıç, Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile yaptıkları bir çok çalışma olduğunu kaydetti.

Kılıç, "Siyasi anlamda kendisinin fikirlerine katılmayabilirsiniz. Benim fikirlerimin bir çoğuna farklı noktalarda katılmadığınızı biliyorum. Ben arkadaşımızla çalışma kararı alırken, neyin ne olduğunu bilerek alıyorum. Sayın Boynukalın, iddia edildiği gibi Hürriyet gazetesinin önünde yaşanan protesto sırasında ve hiçbirimizin tasvip etmediği taş atma olayında orada değildi. Bu konunun içerisindeki rolü de orayı organize etmek anlamında yoktu. Ancak olaylar geliştiği noktadan sonra Abdurrahim Bey'in oraya gittiği noktada ortaya koyduğu tavırda, orayı sakinleştirme ve tabiri caizse herkesi oradan ayırma noktasında ortaya koymuş olduğu bir çaba var. O anlamda dile getirmiş olduğu siyasi düşüncesi, görüşü tamamıyla kendisinin hakkıdır. Orada ortaya koymuş olduğu siyasi görüşü kendisinin hakkıdır ve bunu yapmakta da son derece serbesttir" diye konuştu.

Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu tüm siyasi partilerin ortaya koyduğunu vurgulayan Kılıç, partilerin ortaya koyduğu yeni anayasa düşüncesi içinde farklı önerileri olacağını söyledi. Kılıç, "AK Parti olarak başkanlık sistemini savunuyoruz. Bu benim de düşüncemdir. Bundan dolayı beni eleştirebilirsiniz. Bu sizin hakkınızdır. Ama benim de hakkım, bunun olması gerektiğini söylemektir. Sebeplerini ortaya koyarak tartışırız. Bu da ayrı bir şeydir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın, "Görüntüleri beraber seyredelim" ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun "Kemiklerini kırarım demezse sorun yok" demesi üzerine Kılıç, "O şunu dedi, bu şunu dedi" olayına girmek istemediğini bildirdi. "O olaya girersek burada mahcup olacak çok kişi var" demesine CHP'li Erdoğdu'nun "Kim mahcup olacak?" diye sorması üzerine Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün daha önceki olaylarda kullandığı ifadelerin sosyal medyada olduğunu dile getirdi.

Kılıç, "Kişinin göreve geldikten sonra ortaya koyacağı ve yapacağı çalışmalarla alakalı olarak... İnanıyorum ki çok güzel çalışmalar ortaya koyarak katkıda bulunacaktır. Benim düşüncem budur" şeklindeki görüşünü paylaştı.

"Hizmet değil, kamu düzenini bozmaktır"

Diyarbakır'daki üç bloktan boş olan bir blokta görev yapan emniyet güçlerinin kaldığını ifade eden Kılıç, "Orada yapacakları çalışma bitene kadar orada kalacaklardır. Bu sizin tarafınızdan kabul edilmeyen bir karar olabilir ama bu bizim almamız gereken bir karardı. Emniyet güçlerimizin şu anda orada yürütmüş oldukları çalışmaların desteklenmesi ve onların barınması anlamında alınmış bir karardır. Sizin oraya neden o arkadaşlarımızı yerleştirdiğimizi eleştirmekten çok, o arkadaşlarımızın oraya neden gitmek zorunda kaldığıyla ilgili yapmanız gerekir. Açılan çukurlar, kamu düzeninin sağlanmasıyla alakalı yapılan çalışmaların neden yapıldığının cevabını vermemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın "Hendek açtı diye insanları mı öldürmemiz mi gerekiyor" demesi üzerine Kılıç, kendisiyle polemiğe girmek istemediğin söyledi. "Hendek değil, benim açımdan çukur" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Sizin partinizin bir belediye başkanı Avrupa'dan geldi ve belediye başkanı seçildi. Halka hizmet etmek için seçildi. Belediyelerin görevi halka hizmet etmektir. Ellerindeki araç ve imkanları halka hizmet etmek için ortaya koymaktır. Bunun içerisinde sokaklara çukur açmak yoktur. Bu hizmet değil, kamu düzenini bozmaktır. O belediye başkanı, geldiği ülkede bir belediye başkanın bu tip hareket içine girmesi durumunda nasıl bir durumla karşılaşacağını önce bir araştırsın, ondan sonra bu anlamdaki çalışmayı ortaya koysun. Görevimiz 78 milyon vatandaşa hizmet etmektir. Elimizdeki imkanları bu anlamda kullanmamız gerekiyor. Özellikle gençlik alanında yapılacak çalışmalar da hepimizin sorumluluğu olan alandır. Bu çalışmalarımızı yaparken ülkemizin kanunları, kuralları ve halkımızın güvenliğiyle alakalı olarak yapmamız gereken çalışmalardır. Gençlerimize doğru örnek olmamız gereken çalışmalardır. Şehirlerimizdeki ve kamusal alanlardaki olumsuzlukları gidermek üzere bu görevlere geliyoruz. Milletimiz bunun için bize oy veriyor ve diyor ki 'Hayatımızı daha iyi hale getirin, ülkemizi daha fazla çalıştırın.' Bunları yapacağız."

Kılıç'ın konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığının 2016 yılı bütçeleri kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2016 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement