2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları'na Doğru - Son Dakika
Spor

2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları'na Doğru

Türkmenistan'ın evsahipliğinde düzenlenecek oyunlara Okyanusya ülkelerinin de katılabilmesi için Türkmenistan Hükümeti ile Asya Olimpiyat Konseyi ve Okyanusya Milli Olimpiyat Komiteleri arasında protokol imzalandı Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov: "Okyanusya ülkelerinin de bu organizasyona.

28.11.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan'ın evsahipliğinde 2017 yılında düzenlenecek 5. Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları'na Okyanusya ülkelerinin de katılabilmesi için Türkmenistan Hükümeti ile Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) ve Okyanusya Milli Olimpiyat Komiteleri (ONOC) arasında protokol imzalandı.

Oğuzkent Oteli'nde düzenlenen imza törenine, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, OCA Başkanı Şeyh Ahmad al Fahad al Sabah ve ONOC Başkanı Robin Mitchell katıldı.

Türkmen Lider Berdimuhamedov, burada yaptığı konuşmada, oyunlara 5 milyar dolarlık bütçe ayırdıklarını belirterek, bu kapsamda bir olimpiyat köyü inşa ettiklerini söyledi. Oyunlara hazırlık çerçevesinde 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın organizasyonunu üstlenen firma ile çalıştıklarına dikkati çeken Berdimuhamedov, Okyanusya ülkelerinin de bu organizasyona katılmasının kendileri için son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Berdimuhamedov, oyunlardaki 19 spor branşına, Türkmen milli güreşi ile binicilik sporlarının da eklenmesini önerdi.

OCA Başkanı al Sabah da olimpiyat köyüne 5 milyar doların ayrılmasının ve organizasyonda tecrübeli bir ekiple çalışılmasının kendilerine güven verdiğini söyledi. Söz konusu organizasyon firmasının, oyunlara değer kattığını belirten al Sabah, Okyanusya ülkelerinin de Aşkabat-2017'de yer almasıyla katılımcı ülke sayısının 62'ye ulaştığını kaydetti.

İnşaatı devam eden olimpiyat köyünde incelemelerde bulunduğunu aktaran al Sabah, proje inşaatını üstlenen Türk şirketinin de çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ONOC Başkanı Robin Mitchell ise kültür ve eğitim gibi pek çok konuda benzerlikleri bulunan Asya ülkeleriyle oyunlara katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Konuşmaların ardından Berdimuhamedov, al Sabah ve Mitchel, Okyanusya ülkelerinin de 5. Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları'na katılmasına yönelik protokole imza attılar.

İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında da söz alan OCA Başkanı al Sabah, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ve ekibinin, Aşkabat-2017'ye sahip çıkmasının kendileri için son derece sevindirici olduğunu belirterek, altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla Türkmenistan'ın 2022 Asya Oyunları'na da evsahipliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Türkmen Hükümeti, 62 ülkeden 5 binden fazla sporcu katılması beklenen Aşkabat-2017'ye özel önem veriyor.

Öte yandan imza töreninde, Avrupa Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat, Uluslararası Bisiklet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Emin Müftüoğlu, FIBA Dünya Müsabakalar Komisyon üyesi ve Avrupa Komisyon Başkan Yardımcısı Emir Turan da hazır bulundu. - Aşkabat

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement