2022 Yılında İnternet 100 Kat Daha Hızlanacak - Son Dakika
Güncel

2022 Yılında İnternet 100 Kat Daha Hızlanacak

Telekomünikasyon sektörünün gelişimi ve internet kullanımının artması ile Türkiye'de tüketicilerin mevcut internet hızının 2020'li yıllarda 100 kat artması bekleniyor.

28.07.2014 22:25  Güncelleme: 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik alışkanlıklarından kurtulup yeniliklere adapte olmaya çalışan "x" kuşağı ve internetin faydalarını hayatına daha çabuk dahil eden "y" kuşağı yerini, internet başında istediği zaman istediği içeriğe ulaşmak isteyen "z" kuşağına bırakıyor. Bu değişim beraberinde talebe daha hızlı cevap verebilen internet yapısı ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Millenicom Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Kuyulu, internet kullanıcıların ayda ortalama 210 video izlediğini ve bu sebeple her sene veri kullanımının yüzde 50-60 oranında arttığını belirtiyor. Kuyulu, "Dünyada da örneklerini gördüğümüz gibi televizyon, internet ve video üçlüsünün iç içe geçmesi, beraberinde kullanıcıların beklentilerini, daha yüksek hızda internete doğru yöneltiyor. 10 yıl önce internete 56 Kbit ile bağlanıyorken, gelişen alt yapı sayesinde, şu an 16 megabit hızda internete bağlanıyoruz. 2021-2022 senelerinde ise 1-2 gigabit gibi yüksek bir hızlara ulaşmasını bekliyoruz. Yani neredeyse şu anda kullandığımızın internet hızının 100 kat daha artması demek. Biz bu hızlara ulaştığımızda ise sektör tüketicilere bambaşka teknolojik ürünler sunuyor olacak." dedi. Kuyulu, bu kapsamda TV'nin kişiselleşmesi, videoların kişiselleşmesi, kısacası bireyin beğenisi ve tercihlerine göre şekillenen dijital dünyanın kullanıcıları beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2022 Yılında İnternet 100 Kat Daha Hızlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement