UNICEF'ten Kan Donduran Rapor! Önlem Alınmazsa 69 Milyon Çocuk Ölecek - Son Dakika
Güncel

UNICEF'ten Kan Donduran Rapor! Önlem Alınmazsa 69 Milyon Çocuk Ölecek

UNICEF\'ten Kan Donduran Rapor! Önlem Alınmazsa 69 Milyon Çocuk Ölecek

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu, çocuk eşitsizliğinin doğurabileceği sonuçları raporladı. Buna göre şartların iyileştirilmemesi durumunda 5 yaş altı 69 milyon çocuk ölecek.

28.06.2016 06:46  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), en dezavantajlı çocukların sağlık ve eğitim şartlarının iyileştirilmemesi halinde 2030 yılına kadar 5 yaş altı 69 milyon çocuğun öleceğini açıkladı.

ÇOCUK EŞİTSİZLİĞİ DOĞACAK

UNICEF, BM sürüdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması için belirlenen 2030 tarihine kadar mevcut koşulların değişmemesi durumunda çocuk eşitsizliğinin doğurabileceği sonuçları raporladı.

750 MİLYON KADIN, ÇOCUKKEN EVLENECEK

Rapora göre, mevcut koşullar ve nüfus artış hızı aynı kalırsa 2030 yılında 167 milyon çocuk aşırı yoksulluk altında olacak. 60 milyon çocuk temel eğitimden mahrum kalırken 750 milyon kadın, çocukken evlenecek.

69 MİLYON ÇOCUK ÖLECEK

En yoksul çocukların zenginlere oranla 5. yaş gününe varmadan ölme ihtimalinin iki kat fazla olduğu vurgulanan raporda, şartlar iyileştirilmezse mevcut eğilime göre 2030 yılına kadar 5 yaş altı 69 milyon çocuğun öleceği belirtildi.

EN FAZLA ÖLÜM AFRİKA'DA

Raporda önlenebilir nedenlerle çocuk ölümlerin en fazla Güney Asya ve Sahra altı Afrika'da görüldüğü ifade edildi.

Anneleri okuma yazma bilmeyen çocukların ölme ihtimalinin diğerlerine göre 3 kat fazla olduğu kaydedilen raporda, fakir ailelerin kız çocuklarının küçük yaşta evlenme ihtimalinin de diğerlerine göre iki kat fazla bulunduğuna işaret edildi.

SİYASİ ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR

Raporda, en dezavantajlı çocukların şartlarının iyileştirilmesi ve olumsuz sonuçların önlenmesi için hükümetlere çağrı yapılarak, çocukların çatışmalar nedeniyle mülteci konumuna düşmesinin doğurduğu sorunların önlenmesi için de sorunlara siyasi çözüm bulunmasının önemi vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel UNICEF'ten Kan Donduran Rapor! Önlem Alınmazsa 69 Milyon Çocuk Ölecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • kemal devriş: yok arkadaş bende açım bende yapacam afrika modeli bol beyaz çocuklar bende isterem yardım ya bunumu istiyosunuz 3 çocuk derken önce milletin karnı doysun öyle isteyin üç cuk bizde seve seve yaparız öyle 60 tl süt yardımıyla aylık olmaz verin çocuk başı 1000 tl yardım ozaman deriz çocuklarımızın geleceyi var indirin vergielere 100/5 indirin bakın nasıl ekonomi tavan yapıyor sayın yetkililer 0 1 Yanıtla
  • haydar dümen: ya çocuk yapmasalar ne olur onlara 100 yıl yetecek çocuk var mevcut aş yok işyok su yok ama bunların pipileri nasıl çalışıyor oda bir ayrı muamma bu açlıkta orda nekadar kadın varsa hepsinin tüpünü mühürliyecen bunların bu çocuk olyı cinayettir beslenme sıfır niy buadamlar boş zamanlarını çocuk yaparak geçiriyor 0 0 Yanıtla
  • TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı
    16:10 TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için toplanamadı

    TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı'nın oluşmaması nedeniyle toplanamadı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşimin başında katip üyelerin yerini almaması üzerine Başkanlık Divanı'nın oluşmadığını belirtti. Bu nedenle birleşim, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel gündemiyle 23 Nisan Salı günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapatıldı.

  • Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı
    16:10 Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı

    Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdüreceğini belirtti.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.

  • İzmir'de Kaçak İçki Operasyonu: 8 Bin 540 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    16:09 İzmir'de Kaçak İçki Operasyonu: 8 Bin 540 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir'de bir ecza deposuna düzenlenen baskında 8 bin 540 litre etil alkol ile kaçak içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, depoda yapılan aramada etil alkol ve içki üretiminde kullanılan aroma ve anason yağı buldu. Depo sahibi ve çalışanı hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı
    16:09 Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle trafiğe kapatıldı

    Kastamonu'nun Abana ilçesinde heyelan önleme çalışmaları nedeniyle Abana-Çatalzeytin kara yolu 15 gün süreyle araç trafiğine kapatıldı. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Yeşilyuva köyünde heyelanın önlenmesi için çalışma başlattı. Çalışmalar süresince Çatalzeytin ile bağlantıyı sağlayan kara yolu da araç geçişine kapatıldı. Sürücülerin alternatif olarak Ortasökü köyünün Isırganlık mevkisini kullanabileceği belirtildi.

  • Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı
    16:08 Çinli Yetkililer Manhattan'da İade Edilen 38 Kültürel Eseri Teslim Aldı

    Çinli yetkililer, Manhattan Bölge Savcılığı tarafından Çarşamba günü iade edilen 38 kültürel eseri teslim aldı. Bu eserlerin iadesi, kültürel mirasın korunması ve uluslararası işbirliğinin önemini vurgulamaktadır.

  • Endonezya'da Ramazan Bayramı kutlamaları çamur sörfü yarışıyla renklendi
    16:08 Endonezya'da Ramazan Bayramı kutlamaları çamur sörfü yarışıyla renklendi

    Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinin Pasuruan kentinde düzenlenen geleneksel çamur sörfü yarışı, Ramazan Bayramı kutlamalarının bir parçası oldu. Balıkçılar arasında popüler olan yarış, zamanla her yıl düzenlenen bir törene ve mutluluk ile birlikteliğin paylaşıldığı özel bir yerel etkinliğe dönüştü. Çamurlu arazide gerçekleştirilen yarışma, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

  • Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı
    16:08 Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı

    Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 7 bin 680 domates ile 4 bin 320 biber fidesi dağıttı. Fide dağıtım programında üreticilerle sohbet eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, bol ürünlü bir sezon temennisinde bulundu.

  • Yozgat'ta Kent Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    16:04 Yozgat'ta Kent Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı'nın sorunsuz geçtiği belirtildi. Özkan, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte artacak olan yoğunluğa dikkat çekerek, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara önemli görevler düştüğünü vurguladı. Toplantıda, emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen güvenlik çalışmaları değerlendirildi.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    16:04 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında müzik uygulamaları başta olmak üzere akademik personeller ve öğrenciler arasında deneyim arttırıcı iş birliği ve ilgili alanlarda eğitim faaliyetlerinde ortak çalışmalar yapılacak. Türk müziği odaklı ortak projeler yürütülecek olan protokol kapsamında, bilimsel çalışma ve araştırmalarda bilgi, sanat ve teknoloji üretimi, bilimsel verilerin yayılması ve kültürel faaliyetlerde taraflar birbirine destek verecek.


Advertisement