21.dini Yayınlar Fuarı ve Aspuzu'da Ramazan Geceleri Açıldı - Son Dakika
Yerel

21.dini Yayınlar Fuarı ve Aspuzu'da Ramazan Geceleri Açıldı

21.dini Yayınlar Fuarı ve Aspuzu\'da Ramazan Geceleri Açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen 21. Dini Yayınlar Fuarı ve Aspuzu’da Ramazan Geceleri, Ramazan ayının ilk günü açıldı.

19.06.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen 21. Dini Yayınlar Fuarı ve Aspuzu'da Ramazan Geceleri, Ramazan ayının ilk günü açıldı.

Perşembe günü teravih namazı sonrası yeni Belediye binası yanında gerçekleştirilen açılış programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Genel Sekreter Arif Emecen ve yardımcısı Ertan Mumcu ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, yine bir Ramazan ayına ulaşmanın coşkusu içerisinde olduklarını belirterek, "Kur'an'ın indirildiği ve içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bulunduğu. Yardımlaşma ve paylaşma duygularının arttığı, gece ve gündüzün ibadet şuuru ile geçirdiğimiz rahmet ve bereket ayına bizleri ulaştıran yüce Rabbimize hamd olsun" dedi.

Ramazan ayını tam anlamıyla idrak edilmesi adına etkinlikleri düzenlediklerini belirten Akın, "Aspuzu'da Ramazan Geceleri ve dini yayınlar fuarı ile Ramazan ruhunu anlamak ve yaşamak ve buna bir nebzede olsa katkı sağlamak için etkinliklerimiz dolu dolu geçecek" dedi.

Akın, ayrıca bu yıl Fuar alanında da şerbet ikramlarının olduğunu belirterek Kadir Gecesi'nde de özel program yapacaklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından 21.Dini Yayınlar Kitap Fuarının açılışını gerçekleştirdiler.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tüm Malatyalıların Ramazan ayını tebrik ederek Ramazan'ın tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini temenni etti. Belediye olarak Ramazan ayında birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Çakır, "Ramazan ayı boyunca Dini Yayınlar Fuarı başta olmak üzere Aspuzu'da Ramazan Geceleri etkinliğimiz gerçekleşiyor. Bunların yanı sıra belediye olarak yardıma muhtaç ailelere kuru gıda yardımları yapılıyor. Yine ilçelerde sokak iftarları da oluşturularak birlikte iftarlar açılıyor. Bütün mahallelerde her gün 1500 aileye sıcak yemek dağıtımız var. Yine 2 bölge de teravih namazı sonrası şerbet ikramlarımız var" şeklinde konuştu.

Aspuzu'da Ramazan Geceleri etkinliklerini kentteki sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa yaptıklarını belirten Çakır, bu şekilde etkinliklerinde dolu dolu geçtiğini söyledi. Dini Yayınlar Fuarı'nın da her geçen yıl gerek katılımcı gerekse ziyaretçi bakımında büyüdüğünü belirten Başkan Çakır, bundan önce ise gerçekleştirdikleri Kitap Fuarı'nın ise 350 bin ziyaretçisi ile bölgenin en büyük fuarlarından biri olduğunu vurguladı.

Gerçekleştirdikleri bu fuarlara katılan tüm firma ve ziyaretçilere teşekkür eden Çakır, Ramazan ayının tüm İslam ülkelerine barış ve huzuru yeniden getirmesi temennisinde bulundu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 21.dini Yayınlar Fuarı ve Aspuzu'da Ramazan Geceleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement