21. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşlerinin Tarihi Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

21. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşlerinin Tarihi Belli Oldu

21. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşlerinin Tarihi Belli Oldu

21. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri 17 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.

12.08.2014 12:09  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 600 pehlivanın kıran kırana mücadelesine sahne olacak güreşler, 17 Ağustos Pazar günü mehteran bölüğü eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayacak, Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaret edilecek.

Açıklamada, " Kırkpınar'ın rövanşı" olarak nitelendirilen Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri ile ilgili olarak organizasyona ev sahipliği yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in şu görüşlerine yer verildi:

"Sancaktepe Belediyesi olarak Ata sporumuz güreşe destek ve ayrı bir önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Sancaktepe er meydanında kol bağlayan pehlivanlarımızın atalarına layık olacak bir şekilde ve centilmence mücadele edeceklerinden asla şüphem yok. Tüm koç yiğitlere başarılar diliyorum."

Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkenin çeşitli bölgelerinden pehlivanlar ve başpehlivanlar katılacak. Organizasyona katılan 20 başpehlivanın çetin mücadelelerinin ardından başpehlivanlıkta final müsabakaları yapılacak.

Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde üst üste iki defa Başpehlivanlık kazanan Ordulu Recep Kara, Serhat Gökmen, Orhan Okulu, Vedat Ergin, Nuri Zengin, Fatih Bakır, Serhat Balcı, Güngör Ekin, Sezgin Yüksel, Ali Gökçen, Fatih Koyuncu, Hakan Çalışır, Arif Akın, Salih Erinç, Ramazan Bircan, Hamza Köseoğlu, Mecit Yıldırım, Ahmet Yavuz, Enver Erişti, Abdullah Güngör, Mustafa Başdemir ve Ömer Aslantaş gibi ünlü başpehlivanlar, Sancaktepe er meydanında kol bağlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşlerinin Tarihi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement