21 İlde Okullara Kar Tatili - Son Dakika
Güncel

21 İlde Okullara Kar Tatili

21 İlde Okullara Kar Tatili

Türkiye’yi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları dolayısıyla 21 ilde okullar tatil edildi.

14.12.2016 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları dolayısıyla 21 ilde okullar tatil edildi. Alınan karar gereği 21 ilde ve bazı ilçelerinde kar dolayısıyla eğitime ara verildi. Bazı illerde ise sadece taşımalı sistem tatil edildi.

Okulların tatil edildiği 21 il:

Bitlis

Bitlis merkezde ve merkeze bağlı köy okullarında kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy okullarının bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Bitlis'in Tatvan ilçesinde de dün gece saatlerinde etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerdeki okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Sivas

Sivas'ta olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas il merkezi, Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinin tamamı ile Ulaş ve Hafik ilçelerinde taşımalı eğitim görülen ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

Bayburt

Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte gün içerisinde etkisini gösteren kar nedeniyle Çarşamba günü Bayburt genelinde ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kamu kurumlarında görev yapan engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Karabük

Karabük Valiliği, Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Ovacık ve Eflani ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 14.12.2016 Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

Gümüşhane

Gümüşhane'de dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ki okullar tatil edildi. Gümüşhane Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini, Merkez ilçe, Torul ve Kürtün ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Kastamonu

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince alınan karar doğrultusunda, Ağlı, Şenpazar, Küre ve Bozkurt'ta 14 Aralık Çarşamba günü okullar bir gün tatil edildi. İnebolu'da ve Cide'de ise, taşımalı eğitime 14 Aralık Çarşamba günü bir gün süreyle ara verildi.

Elazığ

Kar yağışının etkili olduğu Elazığ'da merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde okulların tatil edildiği duyuruldu. Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada Alacakaya, Sivrice, Maden, Arıcak, Karakoçan ilçelerindeki bütün okullarda, Palu ve Kovancılar İlçesi'nde ise bazı yerleşim yerlerinde eğitime çarşamba günü için ara verildiğini bildirdi. Ayrıca hamile ve engellilerin de izinli olacağı belirtildi.

Düzce

Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı sistemde eğitim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 14 Aralık Çarşamba günü il genelinde taşımalı sistemdeki öğrenciler için okullarda eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Tunceli

Tunceli'nin Pülümür ve Nazımiye ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Ordu

Ordu'da etkili olan kar yağışı sebebiyle 18 ilçede okullar tatil edildi. Ordu'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebi ile Aybastı, Korgan, Gölköy, Mesudiye, Gürgentepe, Kabataş, Çaybaşı, Ulubey, Kabadüz, Çamaş, Kumru ve İkizce ilçesindeki tüm okullar ile Altınordu ilçesine bağlı Gerce, Gökömer, Cumhuriyet ve Yağızlı Mahallelerindeki okullar, Gülyalı ilçesinde Kestane, Alibey, Mustafalı ve Taşlıçay Mahallelerinden taşımalı olarak gelen öğrencilere, Fatsa ilçesinde Aslancami, Kösebucağı, Hatipli ve Geyikçeli Mahallerindeki okullarda, Ünye ilçesinde Pelitliyatak, Yenikent ve Erenyurt Mahallelerindeki okullarda eğitim öğretime 14 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verildi.

Sakarya

Sakarya'da taşımalı sistemle eğitime bir gün süreyle tatil edildi. Sakarya Valiliği, veriler doğrultusunda tedbir amaçlı il genelinde taşımalı sistemle eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Tokat

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, olumsuz hava şartları nedeni ile Başçiftlik ilçesinde eğitime bir gün süre ile ara verildiğini kaydetti.

Bolu

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu'nun Gerede ilçesinde 14 Aralık Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valisi Aydın Baruş, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle Gerede ilçesinde 14 Aralık Çarşamba günü eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca, Gerede ilçesinde çalışan engelli ve hamile kamu görevlileri 14 Aralık Çarşamba günü bir gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

Erzurum

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Niğde

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 14 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle tatildi edildi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiğini açıkladı.

Ağrı

Ağrı'da etkisini arttırarak devam eden kar yağışı sonrası eğitime bir gün ara verildi. Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan ve sabaha karşı etkisini arttıran kar yağışı sonucu Doğubayazıt ilçesi hariç merkez ve diğer ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Kars

Kars'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Kars Valiliğinden yapılan açıklamada "Yoğun kar yağışı nedeniyle 14.12.2016 Çarşamba günü Kars geneline bulunan tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim - öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

Muş

Muş'ta olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.

Bingöl

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Yozgat

Yozgat il merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim-öğretim gören öğrenciler için okullar bugün tatil edildi.

Konya

Konya'nın Ahırlı, Akören, Altınhekim, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Hadim, Derbent, Güneysu, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Yalıhüyük ilçelerinde okullara 1 gün süreyle ara verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 21 İlde Okullara Kar Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    18:16 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı
    18:13 Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı

    Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde tamire götürülen cep telefonunun bataryası, şarj edilirken patladı. İşletme sahibi Emirhan Özdemir yangını söndürdü ve hasar gören telefonu dışarıya çıkarttı. Olay, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Ağrı Dağı eteklerindeki doğal yaşam dron ile görüntülendi
    18:09 Ağrı Dağı eteklerindeki doğal yaşam dron ile görüntülendi

    Türkiye'nin en büyük milli parkı olan Ağrı Dağı Milli Parkı'ndaki doğal yaşam, dron ile havadan görüntülendi. Park, çeşitli kuş türlerine yaşam alanı sunarken, sürüngen, kemirgen ve memelilere de ev sahipliği yapıyor.

  • Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi
    18:08 Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi

    Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı devam eden tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Balcı, fabrikalar hakkında bilgi alarak istihdam konusunda önemli adımlar atıldığını ve hedeflerinin tekstilde 50 bin istihdam sağlamak olduğunu belirtti.

  • Van Valisi ve YYÜ Rektörü, üniversite kampüsünde fidan dikimi gerçekleştirdi
    18:04 Van Valisi ve YYÜ Rektörü, üniversite kampüsünde fidan dikimi gerçekleştirdi

    Van Valisi Ozan Balcı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, YYÜ yerleşkesinde fidan dikme programına katıldı. Balcı, bir yıl içinde kampüs yerleşkesine 120 bin fidan diktiklerini belirtirken, kenti ağaçlandırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

  • Van'da Öğrenci ve Öğretmenlere 700 Bin Harita Dağıtıldı
    18:03 Van'da Öğrenci ve Öğretmenlere 700 Bin Harita Dağıtıldı

    Van Valiliği tarafından düzenlenen dağıtım töreninde, kentteki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere ve öğretmenlere 700 bin adet Dünya ve Türkiye fiziki ve siyasi haritası dağıtıldı. Van Valisi Ozan Balcı, haritaların öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi
    18:01 Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, hijyen ve ürün saklama şartlarının kontrol edildiği denetimlerini sürdürdü. Vatandaşlar, herhangi bir problemle karşılaştıklarında Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayabilirler.

  • Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı
    18:01 Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile cip çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumu ağır olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak takla attı
    18:01 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak takla attı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana çarptı ve ardından takla attı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü
    17:59 Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin hazırlıkları, ticaret ve savunma sanayi konuları ele alındı. PKK/YPG ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin beklentisi ABD tarafına bir kez daha iletildi.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:58 Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte turizmin dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.


Advertisement