Diyarbakır'da 600 STK "Silahlar Sussun" Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 600 STK "Silahlar Sussun" Çağrısı Yaptı

Diyarbakır\'da 600 STK "Silahlar Sussun" Çağrısı Yaptı

Diyarbakır'da eylemde buluşan 21 ilden 600 STK temsilcisi, "Silahlar sussun" çağrısı yaptı. Diyarbakır'ın plaka numarasının 21 olması ve 21 ilden gelinmesi dikkat çekti.

15.09.2015 15:14  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da "Tek ses tek yürek" eyleminde bir araya gelen 21 ilden gelen aralarında Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Genç Memur-Sen'in bulunduğu 600 STK temsilcisi, "Silahlar sussun" çağrısında bulundu.

Diyarbakır'ın plaka numarsının 21 olması ve 21 ilden buraya 600 STK'nın gelmesi dikkatlerden kaçmadı ve kardeşlik mesajı verildi.

DEDEKTÖR KÖPEKLE ARAMA

Sur ilçesinde bulunan Şeyh Said Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması öncesi polis geniş güvenlik önlemi aldı. Dedektör köpek eşliğinde bomba araması yapan güvenlik güçleri, basın mensuplarının çantalarını aradıktan sonra, alana girilmesine izin verdi.

"KARDEŞLİK İÇİN BURADAYIZ"

Yoğun güvenlik önlemi altında düzenlenen basın açıklamasından önce bir konuşma yapan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, dayanışma ve kardeşlik için burada olduklarını söyledi.

"BİRLİĞİN HEDEF ALINMASINDAN RAHATSIZIZ"

Kardeşliği hedef alan, huzura pusu kuranlara inat, alanda olduklarını belirten Yalçın, "İnancımız bir, davamız bir, tarihimiz bir, kıblemiz bir, hatıramız birdir. Bu birliği hedef alanlara inat buradayız, bu birliğin bozulmasına asla razı değiliz. Her türlü teröre hayır diyoruz. PKK terörüne de hayır diyoruz, IŞİD terörüne de hayır diyoruz, DHKP-C terörüne de hayır diyoruz. Vesayete, bürokratik oligarşiye, paramiliter yapılara, emperyalizme, ırkçılığa, etnisiteye hayır demek kardeşliğimizi, özgürlüğümüzü, huzurumuzu büyütmek için buradayız. Sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye'nin birliğinin, dirliğinin hedef alınmasından rahatsızız. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Birliğimiz bizim en büyük hazinemizdir diyoruz. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak buradan birlik, beraberlik mesajı vermek, teröre silah bırak çağrısı yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz." dedi.

"SİLAH HAK ARAMA YÖNTEMİ OLAMAZ"

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, artık kardeşliği sağlam bir zemine oturtmak zorunda olduklarını söyledi. Çakırcı, şu ifadeleri kullandı:

"Yüreklerimizi dağlayan elim hadiselerin yaşandığı şu zorlu günlerde hepimize düşen bir kez daha birbirimize sımsıkı kenetlenmektir. Silah hak arama yöntemi olamaz, var olan sorunları derinleştirmekten başka işe yaramaz. STK'lar olarak çağrımız barışın en temel şartı, silahların susmasıdır. Barışın taçlandırılması için örgüt derhal silah bırakmalı, normalleşmenin önü açılmalı, korku ve baskıya neden olan dayatmalardan vazgeçmelidir. Kalıcı barış PKK'nın hem şiddet dilini, hem şiddet aparatlarını hem de şiddet aracı olan silah bırakması ile mümkündür.

"KARDEŞLİĞE SAHİP ÇIKMA ZAMANI"

Çözüm sürecine ve çözüm iradesine yönelik millet desteğine devlet sahip çıkmalıdır. Yaşanan acı, gözyaşı ıstırap, şiddet ve çatışmaları sona erdirmek için tek ses tek yürek olmalı, aramızda fitne tohumları ekmeye çalışanları deşifre edip ortak değerlerimizi zaafa uğratanlara karşı ortak mücadele vermeliyiz. Gün birlik ve beraberliğimizin harcı, kardeşliğimize sahip çıkma vaktidir."

600 STK DESTEK VERDİ

Konuşmaların ardından Ali Yalçın ve beraberindekiler esnafı gezerek karanfil dağıttı. Açıklamaya, aralarında Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Genç Memur-Sen'in bulunduğu 600 STK destek verdi.




Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 600 STK 'Silahlar Sussun' Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Hat: Kahrolsun pkk devlet silah birakmaz 30 19 Yanıtla
  • Kürtlerin karnı bunlara tok: Hatta Kürtler kusmak üzere Seksen yaşındaki insanımız öldürüldüğünde,12 yaşında polis kurşunuyla vurulan çocuğun cenazesi günlerde buzdolabında bekletildiğinde,tüm batı illerindeki hdp binaları yakılıp talan edildiğinde,sırf türkçe konuştuğu için bir kürt genci katledildiğinde, yerel kıyafetini giydiği için linç edilip Atatürk büstü zorla öptürüldügünde Cizre 8gün boyunca sıkıyönetim altında olduğunda yaşlı çocuk kadın demeden siviller katledildiğinde neredeydiniz.sizinki milli hassasiyet oluyorda Kürtlerin ki ne oluyor.bu oyunlarla nereye kadar. Kürtlerin duyguları,aklı,yüreği yokmu.bunca zulme sessiz kalan türk basını,medyası,aydını yazarı çizeri neredeydi.eylem yapma biçimininz bile taraflı. 13 5 Yanıtla fatih: Haklısın pkk varolduğu sürece daha cok yaşlı ve çocuk ölür. 6 1
  • biji Türkiye: Bir tane Türk bayrağı gören var mi ? kirmizi beyaz sadece silahlar sussun afislerinde var!! aiz bu kafada gittikçe sıkışan örgüte nefes aldirmaya calistikca samimiyetsizliginiz iyice gün yüzüne çıkıyor! ! devlet silah birakmaz hain varsa bölücü varsa susturmaz!! onu bir kere yedi bu millet !! 9 2 Yanıtla
  • vatan sever: türk bayrağı nerde sizden barış olmaz devam 9 1 Yanıtla
  • AY YILDIZ: BAYRAĞIMIZI GÖREMİYORUZ... BU NASIL ÇAĞRI ? 3 2 Yanıtla
  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.


Advertisement