21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika
Güncel

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Konya'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla fidanlar toprakla buluşturuldu.

21.03.2016 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla fidanlar toprakla buluşturuldu.

Konya Valisi Muammer Erol, merkez Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesi'ndeki törende, ağaç dikmenin bahar coşkusunu katmerlendirdiğini söyledi.

Baharın gelişinin milletin birliğine, vatanın güzelleşmesine de vesile olacağı temennisinde bulunan Erol, "Belki 20 yıl sonra buraya gelenlerin 'Allah razı olsun' diyeceği güzellikte ormanlar olacak. Bu gayretleri, güzellikleri artırmalıyız" diye konuştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde Konya'daki "80 Milyon Ağaç Kampanyası"nın önemli bir aşamasını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Konya'nın şu anda Türkiye'de orman varlığı en çok olan 3-4 ilden birisi olduğunu belirten Akyürek, "Konya'nın yüzde 13'ü ormanlarla kaplı. Bu da 5 bin kilometrekareye yakın bir orman alanı var demek. Konya'nın orman alanı birçok şehrimizin toplam alanına eşit. Akşehir'den başlayan, Beyşehir, Seydişehir, Bozkır, Hadim, Taşkent'ten devam eden, Ermenek'e uzanan güney hattımız tamamıyla ormanlarla kaplı durumda. Şimdi bu bozkırları da yeşertme aşamasındayız" dedi.

"Yeşil İçinde Konya" sloganıyla yola çıktıklarını, "Çiçek Gibi Bir Konya" hedefi için çalışmaya devam ettiklerini anlatan Akyürek, şöyle devam etti:

"Bugün Konya merkezde yeşil alan miktarı 15 sene öncesine göre 3-4 katına çıktı. 2023 hedefi doğrultusunda Türkiye lider ülke olurken, Konya da lider şehir olmak için adım adım yoluna devam ediyor. Kıyametin kopacağını bile bilsek, elimizdeki fidanı hemen toprakla buluşturmalıyız. Ağaç deyip geçmeyelim. Yeşili olmayan, yeşille buluşmayan bölgeler hüzün verir, insana karamsarlık aşılar. Bir ağaç bir hayat demektir. Bir ağaç binlerce börtü böceğe, kuşa ve gölgelendirdiği tüm canlılara, insanlara adeta umut ışığıdır, yeni bir hayatın müjdeleyicisidir."

Programa, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement