21. Sadri Alışık Tiyatro Ve Sinema Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

21. Sadri Alışık Tiyatro Ve Sinema Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye'de tiyatro ve sinema dallarında en uzun soluklu ve sadece oyuncu ödülleri veren tek organizasyon olan "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri"nin 21.si gerçekleşti.

03.05.2016 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sunuculuğunu Yekta Kopan'ın yaptığı gece de senaryosunu Attila İlhan'ın yazdığı, Sadri Alışık ve Çolpan İlhan'ın başrolü paylaştığı 1959 yapımı "Yalnızlar Rıhtımı" filminin aynı adlı şarkısını başarılı oyuncu Hatice Aslan seslendirdi.

Bu yıl Anadolu Efes, HDI Sigorta ve Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla, TV 8 medya sponsorluğunda, MKM Attila İlhan Salonu'nda gerçekleşen geceye tiyatro ve sinema dünyasının başarılı, ünlü ve duayen isimleri katıldığı geceye ilgi büyük oldu.

GECEDEN NOTLAR…
ZAFER CEM YILMAZ'IN OLDU…

Sinema Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Cem Yılmaz, kendisi çekimde olan yakın arkadaşı Zafer Algöz'ün ödülünü de ikinci kez sahneye çıkarak aldı…

Esprili cümleleriyle dikkat çeken ve salonu kahkahalara boğan Cem Yılmaz hem kendi ödülü, hem de Zafer Algöz'ün ödülünü almak için sahneye çıktığında, "İftarlık Gazoz" filmini yaratırken, o perdeye layık olmaya çalışan biri olarak beni böyle bir rolle buluşturan yönetmenim Yüksel Aksu'ya ve Muğla halkına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bir sinema ve tiyatro aşığı olarak burada bulunmak bir ödül zaten… Bu yıl 21.si düzenlenen ödül töreninde bir çok kere aday oldum ve ödül aldım bu süre içinde bir çok şey değişti ama bugün yine gördüm ki Kerem Alışık hiç değişmiyor" dedi.

KEREM ALIŞIK, "ÇOLPAN İLHAN, BİZ OYUNCULAR KÜÇÜK MUTLULUKLARLA YETİNEBİLEN BÜYÜK SAVAŞÇILARIZ DERDİ"

Kerem Alışık,"Çolpan İlhan şöyle derdi, biz oyuncular küçük mutluluklarla yetinebilen büyük savaşçılarız… Kendisi de bu tanımlamaya çok doğru bir örnek oldu. Koynunda mesleğinin şerefi, sanatı, ailesi, işi ve biricik eşi için büyük büyük savaşlar verdi. Bu koltuklarda o kocaman şevkatli gözleri ve fedakar omuzları ile bizleri kucakladı. Ne mutlu bize ki evinin salonlarında temellerini attığı Sadri Alışık Ödülleri'nin 21. sinde onu Attila İlhan Salonu'na düşen gülümsemesiyle hatırlıyor, sırça bir taç gibi başımızın üstünde taşıyoruz… Bu sanat gecesini siz değerli sanat severler ve meslektaşlarımla paylaşmaktan kıvanç duyuyorum" dedi... Yoğun kalabalık ve geceye gösterilen büyük ilgi için davetlilere teşekkür etti…

SİNEMA ONUR ÖDÜLÜ TÜRKER İNANOĞLU'NA VERİLDİ…

Sanata ve kültüre her zaman desteğini sürdüren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'dan alan Türker İnanoğlu,"1959 da çekilen yalnızlar Rıhtımı" sinema filminde Ömer Lütfü Akad'ın asistanıydım. Çolpan İlhan ve Sadri Alışık'la orada tanıştım. Sadri ile 12, Çolpan'la 8 filmde çalıştık ve dost olduk. Ailece görüşmeye başladık. O dönem Çolpan'a 4 ünlü isim aşıktı ama o Sadri'yi seçti… Çok özlüyorum, nurlarda yatsınlar" dedi.

SİNEMA DRAM DALINDA EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜNÜ NADİR SARIBACAK, SONGÜL ÖDEN VE SERKAN KESKİN'İN ELİNDEN ALDI…

Gecede şıklığıyla dikkat çeken Songül Öden ve geçen yılın En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Serkan Keskin ile birlikte Nadir Sarıbacak'ı kutladılar…

USTALAR VE ÇIRAKLARI BULUŞTURAN GECE…

Kayhan Yıldızoğlu, Yılmaz Gruda, Suna Keskin, Serpil Tamur, Gülriz Sururi, Zihni Göktay, Göksel Kortay, Dilek Türker gibi sanat dünyasının duayen isimleri gecede geçen yıl ödül alan genç ve başarılı oyuncularla birlikte bu yılın en iyilerine ödüllerini verdi… Usta ve çırakların buluşması olarak nitenlendirilen bu görüntü davetlilerin sıkça alkışlarına neden oldu.

ÇOLPAN İLHAN SANATA DEĞER KATAN KADINLAR ÖDÜLÜNÜ NECLA UYGUR'A, KEREM ALIŞIK VERDİ…

Geceye oğulları Süheyl, Behzat ve Süha Uygur'la katılan Necla Uygur sahneye çıktığında ödülünü veren Kerem Alışık "Çocuklarını tiyatro sahnelerinde büyüten fedakar bir anne, vefakar bir eş, 60 yıllık hakiki bir tiyatro emekçisine bu ödülü vermekten onur duyuyorum… İşte küçük mutluluklarla yetinebilen bir büyük savaşçı örneği daha" dedi…

GECEDE BİR ÖDÜL DE ÜSTÜN AKMEN'DEN…

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, yıllardır Sadri Alışık Tiyatro Seçici Kurul Başkanlığı yapan gazeteci, yazar ve tiyatro eleştirmeni Üstün Akmen adına verilen ödülü "Küheylan" oyunuyla Yiğit Kocabıyık aldı. Ödülü Üstün Akmen'in eşi Şaylan Akmen verdi.

AYHAN IŞIK ÖDÜLÜ MEHMET ASLANTUĞ'DAN, EKREM BORA ÖZEL ÖDÜLÜ İSE KIZI YASEMİN BORA TARAFINDAN SAHİPLERİNE VERİLDİ.

Ustalara saygı duruşunun da hissedildiği gecede "Senden Bana Kalan" filmindeki performansıyla Ekin Koç, Ayhan Işık Özel Ödülü'nü Mehmet Aslantuğ'un elinden aldı… Ekrem Bora Özel Ödülü ise, "İftarlık Gazoz" filmiyle küçük oyuncu Berat Efe Parlar ve "Nefesim Kesilene Kadar" filmiyle de Ece Yüksel'e, Yasemin Bora tarafından verildi.

BABAMIN SADRİ ALIŞIK HAYRANLIĞI, ADIMI KEREM YAPTI…

Tiyatro Komedi dalında Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü'nü "Üç Nokta" oyunuyla alan Kerem Kobanbay, ödülünü alırken yaptığı konuşmada,"Babam koyu bir Sadri Alışık hayranı idi. Hafta da en az üç filmini izlerdi. Babam, Sadri Alışık'ın oğluna Kerem adını koyduğunu duyunca benim de ismimi Kerem koymuş" diyerek, Kerem Alışık'la selfie çekmeyi de ihmal etmedi.

"FRANKENSTEIN"IN BAŞROL OYUNCULARI CANSEL ELÇİN VE DENİZ UĞUR, ECE DİZDAR'A ÖDÜLÜNÜ VERDİ…

Çolpan İlhan& Sadri Alışık Tiyatrosu'nun 20. Yılında sahnelenen "Frankenstein" ın başrol oyuncuları Cansel Elçin ve Deniz Uğur, Dram dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü'nü "Çekmeceler" filmindeki performansıyla ödüle layık görülen Ece Dizdar'a verdi…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 21. Sadri Alışık Tiyatro Ve Sinema Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
    09:44 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonuna hazır hale getirmek için toplu taşıma kooperatifleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön planda tutma hedefleri ele alındı.

  • Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor
    09:44 Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor

    Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde toplanacak.


Advertisement