21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne Doğru

Öğencilerin hazırladığı kısa filmlerden festivalde yarışacaklar belli oldu Kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma dallarında en iyi seçilerek filmlerin sahiplerine 7 bin 500'er lira ödül verilecek.

24.08.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Eylül'de düzenlenecek 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında "Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması"nın finalistleri belli oldu.

Altın Koza AŞ'nin yazılı açıklamasına göre, üniversitelerin güzel sanatlar ve iletişim fakültelerine devam eden öğrencilerin katılabildiği yarışmada filmler, kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma dallarında değerlendirilecek.

Her kategoride en iyi film seçilen esere 7 bin 500 lira ödül verilecek. Yarışmaya katılan genç sinemacılar, festival tarihlerinde Adana'da konuk edilerek sektörün profesyonelleriyle bir araya gelme fırsatı yakalayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival kapsamında gerçekleştirilecek "Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması"na gösterilen ilginin Türk sinemasının geleceği adına sevindirici olduğunu belirterek, "Yarışmaya katılan genç sinemacılarımıza başarılar diliyor, onları Adana'da ağırlamaktan mutlu olacağımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözlü, festivalin geleneksel bölümlerinden olan ve günümüz Türk sinemasında üreten birçok ismin keşfedildiği yarışmaya, kurmaca, deneysel, belgesel ve canlandırma dallarında çok sayıda filmin başvurduğunu bildirerek, yarışmanın finalistlerinin belirlendiğini kaydetti.

Ön değerlendirme kurulunda, sinema yazarı Senem Erdine, yönetmenler Mehmet Güleryüz ve Ahmet Sönmez'in görev yaptığı yarışmanın finalist filmleri şöyle:

Kurmaca: "Saç", "Bir Maç Günlüğü", "Re", "Dayımın Evi", "Mahalle Kahvesi", "Perperok", "Tatmin", "Çapulcu Bahçesi", "Cafe de' Kitap", "Pencere"

Belgesel: "Anadolu'nun Çatısında", "Kar Tutan Çocuklar", "Benden Önce", "Çirok", "Kara", "Çafi", "Karapol", "Debbağ"

Canlandırma: "Merdivenler", "Durak", "Haykırışa Serzeniş", "Öz", "Oksijen", "Salkım Söğüt"

Deneysel: "O2 (Oksijen)", "Gölgenin Kanatları", "Evcilik", "Mısır", "Rea", "Tatlı Rüyalar Şirketi" - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement