21 Yıl Geçmesine Rağmen Katilleri Bulun(a)madı! - Son Dakika
Güncel

21 Yıl Geçmesine Rağmen Katilleri Bulun(a)madı!

21 Yıl Geçmesine Rağmen Katilleri Bulun(a)madı!

Şanlıurfa'da Ölümünün üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen failleri bulunmayan Muhsin Melik mezarı başında anıldı.

03.06.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 Haziran 1994 yılının sabahında evinden çıkarken şoförüyle birlikte faili meçhule kurban giden Muhsin Melik öldürülmesinin 21'inci yılında mezarının başında anıldı. Harran Kapı Mezarlığında bulunan mezarı başındaki anma etkinliğine Muhsin Melik'in eşi Senay Melik'in yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayları Osman Baydemir, Yasin Batan, Ziya Çalışkan, HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanları Rıdvan Yavuz, Sevda Çelik Özbingöl ve Melik'in sevenleri katıldı.

Melik'in mezarı başında bir açıklama yapan HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl, "Arabasında şoförüyle beraber DEP il başkanımız Muhsin Melik hunharca bir cinayete kurban gitti. Faili aslında belli olan bir fail meçhul cinayettir Muhsin Melik cinayeti. Demokrasi ve insan hakları savaşçıları büyük bedeller ödeyerek bugüne geldiler. Bugünümüzü borçlu olduğumuz şehitlerimizdir onlar. Faili aslında belli olan ve faili meçhul olarak bırakılmaya çalışılan bu cinayeti tekrar kınıyorum. Zaman aşımıyla failsiz bırakılmaya çalışılması bu cinayetin faillerinin bilinmediği anlamına da gelmemelidir" diye konuştu.

MELİK: DEVRİMCİ BİR ÖNDERDİ

Eşinin kalleşçe bir şekilde öldürülmesinin çok zor olduğunu belirten ve konuşurken zaman zaman duygulanan Muhsin Melik'in Eşi Senay Melik, eşinin demokrasi ve insan hakları yolunda bir nefer olduğunu söyledi. Melik, "Muhsin Melik, tüm yoldaşlarının cenazelerinde en önde gidenlerdendi, konuşmacıydı. O, bu konuşmaları yaparken aynı akıbete uğrayacağını çok iyi biliyordu. Ama bu sonu belli gelecek hiçbir zaman onu yolundan saptırmadı. Tam tersine, halkına daha iyi hizmet vermenin çabası içindeydi. Yaşamı boyuncu insanların, din, dil, cinsiyet, etnik köken, siyasi görüş gözetmeksizin insanca ve onurlu yaşamaları için mücadele etti. Bu mücadelenin bir neferiydi. Bu acılı kuşağın bir insanıydı. İnsanlık düşmanları güpegündüz, sabah saat 9'da, Urfa şehir merkezinin göbeğinde Muhsin Melik'i alçakça vurdular. Vurdular, çünkü o Urfa Ziraat Mühendisleri Odası'nın kurucusu ve yöneticilerindendi. İl genel meclisi üyesi olarak halkının sesi olmuştu. İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi'nin kurucusu, yöneticisi ve insan haklarının ödünsüz savunucusuydu. HEP'in, DEP'in il başkanı, HEP'in milletvekili adayı, DEP'in belediye başkan adayı, HADEP'in parti kurucusu ve parti meclis üyesiydi. O, insanlığın neferi olmaya gururla devam eden bir kişiydi. Örgütlüydü, örgütçüydü, devrimci bir önderdi" dedi.

'FAİLLER ER YA DA GEÇ HESAP VERECEKTİR'

"Barışa, doğruya, aydınlığa karşı güçlerin amacı Muhsin Melik'i ortadan kaldırarak kitlelere gözdağı vermek ve halkı sindirmekti" diyen Melik, "Fiziksel olarak aramızdan aldılar ama onun inanç ve düşünceleri, uğruna yaşamını yitirdiği değerler bugün daha güçlü olarak paylaşılıyor. Bugün halkımızın bu ilkelere gösterdiği teveccühün 7 Haziran'da zaferle taçlandırılması bunun bir somut göstergesi olacaktır. 21 yıldır bu mezarın çevresinde toplanıp, 'hakikatleri araştırma komisyonları kurulsun, faili meçhullerin failleri, katilleri yargılansın' diye haykırıyoruz. Geçmişimizle yüzleşmek istiyoruz. Barışın toplumsallaşması için, kalıcı bir barış için, bu dramların çözülüp acılarımızın hafiflemesi için geçmişimizle yüzleşmemiz gerekmektedir. Bu çağrılarımız yanıt bulup, barışın önündeki zararlı otlar temizleninceye kadar bir 21 yıl daha geçse de haykırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AYHAN: ONUN BAYRAĞINI DÜŞÜRMEYECEĞİZ

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise Melik'in çeteci ve inkârcı bir anlayış tarafından katledildiğini söyledi. Ayhan, "Urfa'da çetecileri ve karanlık güçlere karşı kahramanca bir duruş, fedakârca bir mücadele örneği ortaya koydu. Zaten bundan ötürüydü ki, Muhsin Melik, o çeteci ve inkârcı anlayış tarafından katledildi. Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz ki, Muhsin Melik fiziken aramızdan ayrılmış olsa bile mücadelemizde ve yüreğimizde hep yaşıyor ve yaşayacaktır. Urfa'da da Kürdistan'da da, Türkiye'de de Muhsin Melik'ler demokrasi, özgürlük mücadelesini hep yükseklere, hep ileriye taşıyacaktır. Onun bayrağını hiçbir zaman düşürmeyeceğiz ve onun yolunda olacağız" diye ifade etti.

YAZAR: KATLEDENLERİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Muhsin Melik'i anlatan bir başka isim de İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şube Başkanı Atilla Yazar oldu. Yazar, "Bütün arkadaşlar Muhsin Melik'i siyaset alanında tanıdı. Ben ise Muhsin Melik'i demokratik sivil örgütlerden tanıdım. Muhsin Melik 1977'de üniversitede mezun olana dek Urfa'da Ziraat Mühendisleri Odası yoktu. Daha sonra o gelip Ziraat Mühendisleri Odasını Urfa'ya kazandırdı. Daha sonra 1988 yılında kurulan İHD'nin Urfa'daki kurucusu olmuştur Muhsin Melik. Siyasetten önce sürekli sivil toplum örgütü alanlarında çalıştı. Bugün ölümünün 21'inci yılı. Katiller zannediyorlar ki, zaman aşımıyla kurtulacaklar. Biz, İnsan Hakları Derneği olarak Muhsin Melik'i katledenlerin sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi ve Melik'in mezarına çiçek ve karanfiller bırakıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 21 Yıl Geçmesine Rağmen Katilleri Bulun(a)madı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement