21. Yüzyıl Okulunda Liderlik Projesi" - Son Dakika
Yerel

21. Yüzyıl Okulunda Liderlik Projesi"

21. Yüzyıl Okulunda Liderlik Projesi"

Edirne Valisi Şahin: "Sevgiyle konuşmak, ilgiyle dinlemek kültürümüzün temelidir" Milli Eğitim Müdürü Özcan: "Eğitimde anahtar konumundaki okul yöneticilerimizin başarılı olması, kendilerini geliştirmesi ve her bakımdan yetkin hale gelmesi kaçınılmazdır"

27.10.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"21. Yüzyıl Okulunda Liderlik Projesi" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Milli Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, yöneticilerin sevgi ve bilgiyle yönetişimi sağlamaları gerektiğini belirtti.

Sevgi diliyle yapılan yönetim anlayışında verimliliğin daha da arttığının her zaman görülebileceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Sevgiyle konuşmak, ilgiyle dinlemek kültürümüzün temelidir. Gönülden konuşan insanlar, yüreğindekini karşısındakinin yüreğine ulaştıranlar başarı merdivenlerinden güvenle zirveye tırmanırlar. Ortak hedeflere yürüyenler, Mevlana'nın da dediği gibi, önce birbirlerini dinleyeceklerdir. İletişim paylaşmaktır. Aynı hedefe, aynı duygularla yürümektir. Çevremize baktığımızda gördüğümüz şey kimse birbirini dinlemiyor, herkes konuşmak, kendini anlatmak istiyor. Dinlemek değer vermektir. İletişim karşılıklı olursa verimli olur, amacına ulaşır. Aile, toplum, kurumlar, insanın olduğu her yer, ilgi ve sevgiyle hayat bulur. Yaratıcı fikirler, zihinlerin özgür olduğu ortamlarda yeşerir."

Şahin, yetenekleri körelten, baskıcı yönetim anlayışlarının, baskıların kurumlarında asla yeri olmadığını vurguladı. Günümüzde yaşanılan kırgınlıkları, kavgaları, anlaşmazlıkların, kavgaların, lider yöneticilerin ve fedakar öğretmenlerin çabalarıyla aşılacağına dikkati çeken Şahin, şu düşüncelerini aktardı:

"21. yüzyıl bireylerini yetiştiriyoruz. En önemli görev yöneticilerimize ve öğretmenlerimize düşmektedir. Sürekli yenilenen, gelişen dünyamızda eğitim camiası, toplumun önünde gidecek konuma sahip olmalıdır. Her insan, bir deryadır. Her öğrenci, bir cevherdir. Okullarımız cevherlerin keşfedildiği, en güzel şekilde işlendiği mekanlarıdır. Yapılan hataların telafisinin mümkün olmadığı kurumlarda görev yapıyorsunuz. Özenle, dikkatle, çok çalışmalısınız."

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da gelişmiş ülkelerin, yatırımlarının önemli bölümünü kurum personelinin değişim ve gelişimine yönlendirdiğini belirtti.

Hızla yenilenen dünyada öğrenme ve öğretme eksikliğinin giderilmesi amacıyla büyük kaynaklar ayrıldığını vurgulayan Özcan, "Eğitimde anahtar konumundaki okul yöneticilerimizin başarılı olması, kendilerini geliştirmesi ve her bakımdan yetkin hale gelmesi kaçınılmazdır. Okul, yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli ile bir bütündür. Eğitimdeki hedeflerimize tüm paydaşların sorumluluklarını yerine getirmesiyle ulaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleşen kokteyl ile "21. Yüzyıl Okulunda Liderlik Projesi" açılış programı sona erdi.

Proje

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan, Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı çerçevesinde kabul edilen "21. Yüzyıl Okulunda Liderlik Projesi" kapsamında, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan toplam 1000 okul müdürüne 4 grup halinde, 3 gün ve toplam 15 saat eğitim verilecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21. Yüzyıl Okulunda Liderlik Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement