21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü 6. Safranbolu Kongresi - Son Dakika
Güncel

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü 6. Safranbolu Kongresi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kongreden detay 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Dr. Haldun Solmaztürk'ü konuşması Enstitü Başkanı Solmaztürk: " İnşallah biz de kendi kavramlarımızı üretip siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dünyasına hediye edebilecek noktalara, konumlara gelebileceğiz ama henüz oradan çok uzaktayız" 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Dr. Haldun Solmaztürk, "İnşallah biz de kendi kavramlarımızı üretip siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dünyasına hediye edebilecek noktalara, konumlara gelebileceğiz ama henüz oradan çok uzaktayız." dedi.

15.04.2016 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kongreden detay

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Dr. Haldun Solmaztürk'ü konuşması

Enstitü Başkanı Solmaztürk:

" İnşallah biz de kendi kavramlarımızı üretip siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dünyasına hediye edebilecek noktalara, konumlara gelebileceğiz ama henüz oradan çok uzaktayız"

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Dr. Haldun Solmaztürk, "İnşallah biz de kendi kavramlarımızı üretip siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dünyasına hediye edebilecek noktalara, konumlara gelebileceğiz ama henüz oradan çok uzaktayız." dedi.

Solmaztürk, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü 6. Safranbolu Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Enstitünün kuruluş amacına ve gerçekleştirdikleri çalışmalara değindi.

Herkesin bakış açısını burada masaya yatırmasını istediklerini aktaran Solmaztürk, şöyle konuştu:

"Türk dış siyasetinin belirlenmesinde, siyasi kararların alınmasında, stratejilerin oluşturulmasında, bu stratejileri hayata geçirmek için yapılacak planların formüle edilmesinde ve zaman zaman bunların gözden geçirilmesinde, dikkate alınmasında fayda gördüğümüz tespitlerimizi ve önerilerimizi siyasi karar alıcılar ve uygulayıcılarla paylaşmaya çalışıyoruz. Bu yaptığımız şeyi demokrasinin içinde bir yere oturmak ihtiyacındayız ister istemez. Bu konuda biliyorsunuz biz de uluslararası ilişkiler olsun, siyaset bilimi kavramları olsun büyük ölçüde İngilizce'den tercümedir ne yazık ki. İnşallah biz de kendi kavramlarımızı üretip siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dünyasına hediye edebilecek noktalara, konumlara gelebileceğiz ama henüz oradan çok uzaktayız."

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bilim insanları, akademisyenler ve güvenlik uzmanlarının da açılışına katıldığı kongre üç gün sürecek.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü 6. Safranbolu Kongresi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü 6. Safranbolu Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement