Son dakika Hastane haberleri, Hastane son dakika, son dakika Hastane

Son Dakika Hastane Haberleri

  • Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı
    23:22 Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı

    Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yukarıbalcılar köyünde meydana gelen trafik kazasında araç şarampole yuvarlandı ve 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bayburt Devlet Hastanesi'nde Koroner Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı
    15:49 Bayburt Devlet Hastanesi'nde Koroner Anjiyografi Ünitesi Hizmete Açıldı

    Bayburt Devlet Hastanesi'nde kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde kullanılacak koroner anjiyografi ünitesi törenle hizmete açıldı. Vali Mustafa Eldivan, anjiyo ünitesinin hastanenin gücünü artırdığını ve sevkin düşeceğini belirtirken, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş ise kentin sağlık alanında önemli adımlar attığını vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi
    17 Mar Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da yapılacak olan 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bin yatak kapasiteli yeni şehir hastanesi müjdesini verdi. Konya'da sağlık yatırımlarının devam ettiğini belirten Bakan Koca, bu yeni hastanelerle birlikte sağlık hizmetlerinin daha da geliştirileceğini söyledi.

  • Siirt'te nefes darlığı çeken hastaya kapalı yöntemle tedavi uygulandı
    17 Mar Siirt'te nefes darlığı çeken hastaya kapalı yöntemle tedavi uygulandı

    Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nefes darlığı şikayetiyle başvuran bir hastaya, karın boşluğu içerisinde aort damarının genişlemesi teşhisi konuldu. Yaklaşık 2 saat süren bir işlemle hastanın hayati riski ortadan kaldırıldı. Bu tür hastaların tedavileri artık Siirt'te yapılabilmektedir.

  • Marmaray'da temizlik personeli, kadın güvenliğe bıçakla saldırdı, o anlar kamerada
    17 Mar Marmaray'da temizlik personeli, kadın güvenliğe bıçakla saldırdı, o anlar kamerada

    Göztepe Marmaray İstasyonu'nda temizlik görevlisi olarak çalışan Çetin A., güvenlik görevlisi Gülnihal K.'yi bıçakla yüzünden yaraladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Yüzünden bıçaklanan kadına hastanede 40 dikiş atıldı. Olay, Cuma günü akşam saatlerinde Göztepe Marmaray İstasyonu'nda meydana geldi. İddiaya göre, istasyonda temizlik görevlisi olarak çalışan Çetin A.(36), aynı istasyonda güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülnihal K.'ye bıçağıyla saldırmaya başladı. Gülnihal K., yüzünden aldığı bıçak darbesiyle kanlar içerisinde yere yığıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan kadının yüzüne 40 dikiş atıldığı öğrenildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan Çetin A. gözaltına alındı. Çetin A. emniyetteki sorgusunda Gülnihal K.'ye kin beslediğini, olayı bundan dolayı gerçekleştirdiğini ifade etti. 11 ayrı suç kaydı olduğu tespit edilen Çetin A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Kırşehir'de otobüs kazası: 15 kişi yaralandı
    17 Mar Kırşehir'de otobüs kazası: 15 kişi yaralandı

    Kırşehir'in Mucur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, yolcu otobüsü yan yatması sonucu 15 kişi yaralandı. Kazada, sürücüyle birlikte yaralananlar Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Emniyet ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nden 27 organ nakli
    16 Mar Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nden 27 organ nakli

    Ankara Etlik Şehir Hastanesi, 1,5 yıl içinde gerçekleştirdiği 27 organ nakliyle böbrek nakli bekleyen hastalara umut oldu. Hastanenin Nefroloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Deniz Aylı, organ bağışının önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin canlıdan böbrek nakillerinde dünyada ilk üçte yer aldığını belirtti. Hastanede yapılan nakillerin tamamının başarılı geçtiği ve hastaların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürdüğü ifade edildi.

  • Aksaray'da 8 araç karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı
    15 Mar Aksaray'da 8 araç karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı

    Ankara-Niğde otoyolu Ortaköy ilçesi yakınlarında dolu yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kazada 8 araç çarpıştı. Kazada Kemal T., Muhammed Uğur A., Hasine A., Emine A. ve Zeynep A. yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle trafik aksarken, araçların kaldırılmasıyla trafik normale döndü.

  • Bitlis Devlet Hastanesi'nde Ramazan Dolayısıyla 5 Poliklinik İftar Sonrası Hizmet Vermeye Başladı
    15 Mar Bitlis Devlet Hastanesi'nde Ramazan Dolayısıyla 5 Poliklinik İftar Sonrası Hizmet Vermeye Başladı

    Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Serhat Göçüncü, ramazanda mesai saatleri dışında akşam 20.00-22.30 saatleri arasında 5 polikliniğin açık olduğunu söyledi. Kadın doğum, çocuk, ortopedi, enfeksiyon ve iç hastalıkları polikliniklerinin ramazan boyunca iftardan sonra hizmet vereceğini anlattı.

  • Adıyaman'da Gözyaşı Kanalı Açma Ameliyatı İlk Kez Gerçekleştirildi
    15 Mar Adıyaman'da Gözyaşı Kanalı Açma Ameliyatı İlk Kez Gerçekleştirildi

    Adıyaman'ın Gölbaşı ilçe Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla hastanın kapalı olan gözyaşı kanalı açıldı. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdulbaki Tanrıverdi ve KBB Uzmanı Dr. Hasan Sami Bircan'ın başında bulunduğu ekip, gözyaşı boşaltım kanalı tıkanıklığı açılarak hastanın sağlığına kavuşmasını sağladı. Ameliyat sonrası hastanın yaşam standartlarının normalleştiği belirtildi.

  • Bitlis Devlet Hastanesinde Ramazan mesaisi
    15 Mar Bitlis Devlet Hastanesinde Ramazan mesaisi

    Bitlis Devlet Hastanesi, Ramazan ayı dolayısıyla gece poliklinik hizmeti vermeye başladı. Hastane, iç hastalıklar, kadın doğum, çocuk hastalıkları, ortopedi ve enfeksiyon polikliniklerini gündüz saatlerine ek olarak akşam 20.00-22.30 arasında açık tutacak. Bu uygulama ile hastaların mağduriyeti giderilirken, acil polikliniğinin yükü de azaltılmış olacak.

  • Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Suat Altın, 14 Mart Tıp Bayramı'nda anıldı
    14 Mar Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Suat Altın, 14 Mart Tıp Bayramı'nda anıldı

    Geçen ay vefat eden Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Suat Altın, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Silopi ilçesinde düzenlenen anma programıyla anıldı. Altın'ın fotoğrafının yanına doktorlar ve sağlık çalışanları tarafından karanfil bırakıldı. Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Haci Tayşun, tüm sağlık çalışanlarının bu anlamlı günü kutladığını ve Suat Altın ile hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Tıp Bayramı Programı
    14 Mar Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Tıp Bayramı Programı

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde bir program düzenledi. Programa Vali Şefik Aygöl ve Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir başta olmak üzere, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Programda söyleşi, film ve slayt gösterileri, piyano konseri yer aldı. Vali Aygöl, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin gelişmiş bir hastane olduğunu ve diğer ilçelerde de hastane çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, hastaneye diğer şehirlerden hastaların gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

  • Altınbaş Üniversitesi Hastanesi Kan Bağışı Kampanyası Başlattı
    14 Mar Altınbaş Üniversitesi Hastanesi Kan Bağışı Kampanyası Başlattı

    Altınbaş Üniversitesi Bahçelievler Medical Park Hastanesinde görevli sağlık personeli, azalan kan stoklarına dikkati çekmek ve kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için kampanya başlattı.

  • Konya'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı
    13 Mar Konya'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 otomobil ile elektrikli motosiklet çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kazada otomobilin tekeri koptu: 1 yaralı
    13 Mar Kazada otomobilin tekeri koptu: 1 yaralı

    Karaman'da meydana gelen trafik kazasında 2 otomobil çarpıştı, çarpışmanın etkisiyle bir otomobilin tekeri koparak 60 metre uzaklığa fırladı. Kazada 1 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi, yaralı hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kazada otomobilin tekeri koptu: 1 yaralı
    13 Mar Kazada otomobilin tekeri koptu: 1 yaralı

    Karaman'da meydana gelen trafik kazasında 2 otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazada bir otomobilin tekeri çarpışmanın etkisiyle koparak 60 metre uzağa fırladı. Yaralı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da hastalar Kolin PET görüntüleme yöntemiyle şifa buluyor
    13 Mar Diyarbakır'da hastalar Kolin PET görüntüleme yöntemiyle şifa buluyor

    Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geliştirilen Kolin PET görüntüleme yöntemi, hastaların Ankara ve İstanbul'a gitmeden hastalıklarının yerini tespit etmelerini ve tedavi olmalarını sağlıyor. Bu yöntemle primer hiperparatiroid gibi hastalıkların yerini tespit etmek mümkün hale gelmiştir. Bu gelişme, hastalar için zaman ve maliyet tasarrufu sağlamaktadır.

  • Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde otomobil çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı
    12 Mar Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde otomobil çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı

    Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Oyalı Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada, 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan bir yaralı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Ayvalık'ta Otomobil Kamyonete Çarptı: 3 Yaralı
    12 Mar Ayvalık'ta Otomobil Kamyonete Çarptı: 3 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobilin kamyonete çarpması sonucu 3 kişi yaralandı. Çanakkale-İzmir kara yolu Tuzla mevkisinde meydana gelen kazada, U dönüşü yapmak isteyen bir kamyonete, aynı yöne giden bir otomobil çarptı. Kazada, sürücüler ile kamyonette bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde faaliyete geçen İnme Merkezi'nde tedaviye başlandı
    12 Mar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde faaliyete geçen İnme Merkezi'nde tedaviye başlandı

    Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde faaliyete geçen İnme Merkezi'nde tedaviye başlandı. Merkezde ilk tedavi edilen Bekir Sözer (77), inme nedeniyle kullanamadığı sol kolunu yeniden kullanmaya başladı. Niğde İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bahadır Karaca, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, inme nedeniyle 2023'te 150 hastanın il dışına sevk edildiğini söyledi.

  • Van'da Ambulans Helikopterle Hasta Sevki
    12 Mar Van'da Ambulans Helikopterle Hasta Sevki

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı şikayetiyle tedavi gören 58 yaşındaki hasta, ambulans helikopterle Van'a sevk edildi. Bahçesaray Devlet Hastanesine göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran hasta için ileri tetkik ve tedavi kararı alındı. Bölgenin ulaşım sorunu nedeniyle ambulans helikopter talep edildi ve hasta, hastane yakınına inen helikopterle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

  • Çorum'da motosiklet kazası: Sürücü kaçtı, yolcu yaralandı
    12 Mar Çorum'da motosiklet kazası: Sürücü kaçtı, yolcu yaralandı

    Çorum'un Kale Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, plakasız motosiklet ile otomobil çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinden kaçarken, motosiklette yolcu olarak bulunan kişi yaralandı. Yaralı, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

  • Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde Ramazan ayarı: Ziyaret saatleri değişti
    11 Mar Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde Ramazan ayarı: Ziyaret saatleri değişti

    Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Ramazan ayı nedeniyle ziyaret saatlerinde değişikliğe gitti. Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ziyaret saatlerinin 20:00 ile 22:00 olarak düzenlendiği belirtildi.

  • Bilecik'te meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı
    11 Mar Bilecik'te meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı

    Bilecik'in Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında motosiklette bulunan 2 kişi yaralandı. Kazada motosiklet sürücüsü ve yolcu olarak bulunan kişiler, çalılıklara çarparak devrildi. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Erzincan'da düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı Satranç Turnuvası
    11 Mar Erzincan'da düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı Satranç Turnuvası

    Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen '14 Mart Tıp Bayramı Satranç Turnuvası'nda dereceye giren katılımcılara ödülleri takdim edildi. Turnuvaya katılan tüm çocuklara ise sağlıklı çocuk dergisi ve şapka hediye edildi.

  • Erdek'te çift taraflı trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    10 Mar Erdek'te çift taraflı trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Sahil Mahallesi'nde iki otomobil çarpıştı. Kazada yaralanan 3 kişi, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Konya'da kamyona arkadan çarpan otomobil sürücüsü yaralandı
    10 Mar Konya'da kamyona arkadan çarpan otomobil sürücüsü yaralandı

    Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Kadir K. idaresindeki otomobil, Selami T. yönetimindeki kamyona arkadan çarptı. Yaralanan otomobil sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Aksaray'da trafik kazası: 1'i ağır 6 kişi yaralandı
    09 Mar Aksaray'da trafik kazası: 1'i ağır 6 kişi yaralandı

    Aksaray-Ankara kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Bilal Giray idaresindeki bir otomobil, Muhammet Ö. yönetimindeki başka bir otomobile arkadan çarptı. Kazada, sürücülerle birlikte Hasan Akar, Semih Giray, Burçin Giray ve Bayram Ali Akar yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Durumu ağır olan Hasan Akar'ın tedavisi devam ediyor.

  • Edirne Keşan'da Motosiklet ve Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı
    09 Mar Edirne Keşan'da Motosiklet ve Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile otomobil çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada motosikletin kaldırıma çarparak devrildiği ve ahşap çiçekliğin yerinden söküldüğü belirtildi. Yaralılar Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Karabük'te Trafik Kazası: Takla Atan Otomobilde 2 Yaralı
    09 Mar Karabük'te Trafik Kazası: Takla Atan Otomobilde 2 Yaralı

    Karabük'ün Yenice ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, alkollü olduğu tespit edilen bir sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek takla atan otomobilde bulunan eşiyle birlikte yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

  • Söke'de Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı
    09 Mar Söke'de Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı

    Aydın'ın Söke ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, H.B. idaresindeki 09 BV 409 plakalı otomobil ile M.İ'nin kullandığı 09 CAK 20 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada yaralanan M.İ. ve T.Ş. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza anı, bir araç içi kamerası tarafından kaydedildi.

  • Tosya'da trafik kazası: 2 kişi yaralandı
    09 Mar Tosya'da trafik kazası: 2 kişi yaralandı

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde meydana gelen trafik kazasında A.B. yönetimindeki 37 ET 344 plakalı otomobil, Kaleyakası mevkisinde karşı yönden gelen E.T. idaresindeki 37 ET 505 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan araç sürücüleri, ihbar üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar, burada yapılan müdahalenin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Advertisement