22. Bahaddin Gazi'yi Anma Dede Yaylası Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

22. Bahaddin Gazi'yi Anma Dede Yaylası Şenlikleri

Karabük'te, 22. Bahaddin Gazi'yi Anma Dede Yaylası Şenlikleri yapıldı.

28.08.2016 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, 22. Bahaddin Gazi'yi Anma Dede Yaylası Şenlikleri yapıldı.

Bahaddin Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı ve Karabük Belediyesince düzenlenen 22. Bahaddin Gazi'yi Anma Dede Yaylası Şenlikleri, Karabüklüleri buluşturdu.

Bahaddin Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreteri Şahin Karataş, Dede Yaylası'nda düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, şenliğin 1994 yılından bu yana düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğe katılanlara ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eden Karataş, "Allah dostu olan Bahaddin Gazi'yi anlamak ve anlatmak için çalışıyoruz. Buradaki türbesi daha önce onarılmıştı. Çok güzel bir duruma geldi." dedi.

Kuran-ı Kerim tilaveti sunulan ve mevlit okunan etkinlikte, katılımcılara pilav ikram edildi.

Etkinliğe, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekilli Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bahaddin Gazi kimdir?

Yaklaşık 300 yıl kadar önce Karabük'e Horasan'dan gelmiş bir alprendir. O dönem 13 haneli bir köy olan Karabük Mahallesi'ne yerleşip, köyde çobanlık yapmaya başlamıştır. Bahaddin Gazi'nin hem gönüllerin, hem de yörenin imarı için büyük uğraş verdiği belirtilir.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 22. Bahaddin Gazi'yi Anma Dede Yaylası Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement