22. Dünya Petrol Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

22. Dünya Petrol Kongresi

Türkiye Petrolleri'nin (TP) ev sahibi ülke ana sponsoru olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi 9-13 Temmuz 2017 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

10.12.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Petrolleri'nin (TP) ev sahibi ülke ana sponsoru olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi 9-13 Temmuz 2017 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Kongrenin tanıtımı, Boğaziçi Enerji Kulübü toplantısında yapıldı.

Dünya Petrol Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Milli Komitesi Genel Sekreteri Burcu Günal, kongreye 100'den fazla ülkeden 20 bini aşkın katılımcı, 5 bine yakın delege, 500'ün üzerinde şirketin üst yöneticisi ile 50'ye yakın hükümet temsilcisinin katılacağını belirtti.

Günal, "Enerji Geleceğimize Köprüler" temasıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek kongre için makale çağrılarının Ocak 2016'da başlayacağını bildirdi.

Dünya Petrol Konseyi Başkanı Jozsef Toth da "Dünya Petrol Kongresine üye ülkeler küresel petrol ve doğalgaz üretim ve tüketiminin yüzde 95'ini karşılamaktadır. Kongre için oldukça geniş kapsamlı bir program hazırlandı. Petrol dünyasının önde gelen 100'e yakın uzmanı bu kongrede oturum başkanı veya moderatör olması için şimdiden seçildi" ifadelerini kullandı.

CNR Expo Fuar Alanı'nda 40 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek kongre; sergi alanı satışları, sponsorluk ve delege gelirlerinden sağlanacak 25 milyon avroluk bütçe ile yürütülecek. Bütçeden elde edilecek karın, ülke içerisinde değerlendirilecek bir projeye dönüştürülmesi planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 22. Dünya Petrol Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement