22. Hazar Şiir Akşamları "Şairler Yürüyüşü" ile Başladı - Son Dakika
Güncel

22. Hazar Şiir Akşamları "Şairler Yürüyüşü" ile Başladı

22. Hazar Şiir Akşamları "Şairler Yürüyüşü" ile Başladı

Elazığ’da düzenlenen 22. Hazar Şiir Akşamları ’Bayrak’ teması altında, bayrak şairi Arif Nihat Asya hatırasına Türkiye’nin birçok şehrinden ve 10 ülkeden katılan şairlerin ’Şairler Yürüyüşü’ ile başladı.

26.09.2014 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da düzenlenen 22. Hazar Şiir Akşamları 'Bayrak' teması altında, bayrak şairi Arif Nihat Asya hatırasına Türkiye'nin birçok şehrinden ve 10 ülkeden katılan şairlerin 'Şairler Yürüyüşü' ile başladı.

22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın açılış programı bugün öğretmenevinden 'Şairler Yürüyüşü' ile başladı. Yürüyüşe Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay, Sermin Balık, Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ, Avrasya Yazarla Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, protokol üyeleri, 10 ülke ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen şairler ile vatandaşlar katıldı. PTT Meydanı'na sona eren yürüyüşe mehter takımı ve gençlerin taşıdığı dev bir Türk bayrağı da eşlik etti. Yürüyüşün ardından Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, bazı şairler ve protokol üyeleri açılış konuşması yaptı.

Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın şehirlerin gıpta ettiği bir organizasyon olduğunu belirten Vali Ömer Faruk Koçak, "Yapılan işler bir günün sonucu değil uzun birikimlerin sonucudur. Elazığ bunu yapabilecek kabiliyet ve kudrete sahip olduğu için bunu yapıyor. Elazığ'ın sadece kendine değil bütün dünyaya hizmet edecek medeniyet unsurlarını ortaya çıkarabilmiş nadir şehirlerimizden biridir. Gönül dünyamızın, medeniyet havzamızın her köşesinden buraya gelen şairlerimizle bugün tanıştık. Sayın Ulubey'i gördüğümde Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi'nin kokusunu aldım, hemen yanında Buhara'dan Şah-ı Nakşibendi, Semerkand'dan İmam-ı Buhari'nin, İbn-i Abbas'ın, Azerbaycan'dan Büyük Hazar'ın kokusunu aldık, hepsi bize kendi şehirleri ile beraber onların da kokusunu getirdiler. Kırım biraz mahsun, kırımın derdinin anlıyoruz. Elazığ hiç kurtuluş günü kutlamamış bir il olması dolayısıyla işgalin hürriyetten yoksun kalmanın ne demek olduğunu çok şükür tatmadı. Ama bunu tadan kardeşlerimizin, bayrağın dalgalanmadığı zamanlarda neler çektiğini gayet iyi bildiği içindir ki bayrak uğruna vatan uğruna hürriyet uğruna inancı uğruna şehit vermekten de geri durmamış bir ildir. Bunun kıymetini en az ondan yoksun kalan kardeşlerimiz kadar bildiği içindir ki bu yolda şehit verme konusunda da hiç geri durmamıştır" dedi.

22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın hazırlıklarına değinen Vali Koçak, "Birçok şairimizle yazarımızla aramızda oturduk istişare ettik ve kahir çoğunlukla bu yıl Arif Nihat Asya ve bayrak çıktı. Bunun bir anlamı var bunun bir önemi var. Bu zamanın ruhuna da uygun ve İnşallah Arif Nihat Asya'yı daha iyi anladıkça hürriyetin kıymetini daha iyi anladıkça, bayrağımızın kıymetini daha iyi anladıkça gönül dünyamızı daha da zenginleştirip, medeniyet havzamıza daha da çok hizmet etmek için daha büyük enerji bulacağız. Bugün yürüyüşümüzde aziz şehrin insanlarının gösterdiği ilgiyi gördüğümde bu katkının artarak devam edeceğine inancım bir kat daha arttı. Hazar Şiir akşamlarının hitap etiği coğrafya, hitap ettiği alan gönüller kadar geniş. Dolayısı ile Şiiri, Şairi bilen ona kıymet veren insanların ve onun yanında olan insanların bir arada bulunduğu faaliyet olarak inşallah çok uzun yıllar devam edecek. Bugün 22. yaptığımız Hazar Şiir Akşamları başka şehirler tarafından da örnek alınıyor. Bunun ne kadar önemli olduğunu belki biz çok yakından bilmeye biliriz. Ancak şunu ifade edeyim 22 yıl dünyanın bütün değerlerini de ortaya koysanız 1 yıl içerisinde üretilemez. 22. yılını yaptığımız bu faaliyeti yeniden yapmaya başlayanlar 1. yıldan başlayacak. Dolayısı ile oluşturulmuş bir geleneği korumak, bunu devam ettirmek, kıymetini bilmek zorundayız. Ben 1'incisinden 22'incisine kadar bütün faaliyetlerde yer alan herkese katkı veren bütün şiir ve gönül dostlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın Elazığ'ın tanıtımını üstlenmek adına bir marka değer olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ, "Türk şiir hareketi içerisinde önemli bir yeri olan bu hareketin Elazığ'ın geleceği adına önemli bir misyon üstlendiğini görmekteyiz. Bugünde ülkemize mal olan Hazar Şiir akşamlarının şehrimiz, devletimiz ve milletimizce itibar görmesinin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın şaire, şiire sevgi ve saygının gösterilebilmesi için önemli bir etkinlik olduğunun dile getiren Belediye Başkan Vekili Asım Nazırlı, Elazığ'ın markalaştığı kültür ve sanat etkinlikleri adına adeta kültür başkentleri arasında önemli bir mevkiye ulaştığını söyledi.

22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'na yurtdışından Azerbaycan, Irak, Gürcistan, Gagauzya, Altay Cumhuriyeti, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan ve Kazakistan'tan şairler katılıyor. Türkiye'den ise Antalya'dan Cansın Erol, Ankara'dan Ali Akbaş, Yalova'dan Hikmet Yavuz, Gaziantep'ten Hakan İlhan Kurt, Kayseri'den Fazıl Ahmet Bahadır, Diyarbakır'dan Abdulkadir Nurgördük, Tekirdağ'dan Yıldız Tokgöz, Elazığ'dan M. Faik Güngör, Gürhan Gürses, Mehmet Aycı ve Sıtkı Caney katılıyor.

22. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları bugün akşam Kürsü başı ve yarın düzenlenecek olan Şiir Akşamları programı ile devam edecek. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 22. Hazar Şiir Akşamları 'Şairler Yürüyüşü' ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli
    17:09 Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Türkiye'de insan kaynakları alanında toplumsal geçmişi, kültürel zenginliği ve insana bakış açısını yansıtacak insan kaynakları algısının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Atay, Türkiye'de insan kaynakları personeli sayısının düşük olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, işsizlik oranının düşmesinde erken dönem kariyer fırsatlarının etkili olduğunu vurguladı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ise işletmelerdeki eski prosedürlere tepki gösteren genç çalışanların önemine dikkat çekti.

  • Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor
    17:09 Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor

    Hollanda'nın Lisse kentinde her yıl düzenlenen Tulipmania (Lale Çılgınlığı) etkinliği, lalelerin rengarenk ışıltısını ve baharın keyfini çıkarmak isteyen turistleri kendine çekiyor.

  • Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi
    17:09 Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi

    Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan Kral Sejong'un bronz heykeli yıllık temizliği yapıldı.

  • Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı
    17:08 Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı

    Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Zehra Oluçay, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerden kaçmaya çalışırken düşen yaşlı kadın, başını apartmanın merdivenlerine vurarak yaralandı. Komşularının yardımıyla köpeklerden kurtulan Oluçay, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Olayın ardından Oluçay ve mahalle muhtarı, yetkililerin sahipsiz köpekler konusunda önlem almasını talep etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Şahin'i ziyaret etti
    17:06 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Şahin'i ziyaret etti

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk protokol ziyaretini, Antalya Valisi Hulusi Şahin'e gerçekleştirdi. Vali Şahin, Başkan Böcek'e görevinin ikinci döneminde başarılar dilerken, Başkan Böcek de Antalya için azimle, gururla çalışmaya devam edeceğini söyledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    17:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i makamında ziyaret ederek, Büyükşehir ve Mezitli Belediyeleri'nin iş birliğini güçlendirmek amacıyla görüş alışverişinde bulundu. Yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirildi.

  • Dışişleri Bakanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenledi
    17:02 Dışişleri Bakanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenledi

    Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için başkent Ankara'da ödül töreni düzenledi. Törende Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, yarışmanın önemine vurgu yaparak, Türkiye-AB ilişkilerinin süreçlerden geçtiğini belirtti.

  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF seçimlerinin öne çekilmesini istedi
    16:58 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF seçimlerinin öne çekilmesini istedi

    Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) seçimli genel kurul tarihini öne çekilmesi gerektiğini söyledi. Özbek, TFF'nin başarılı bir yönetim sergilemediğini belirterek erken seçim çağrısı yaptı. Galatasaray olarak imza kampanyasına destek vereceklerini açıkladıklarını ancak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin seçimli genel kurul kararı aldığını hatırlatan Özbek, diyalogla çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement