22. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran'da Başlayacak - Son Dakika
Kültür Sanat

22. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran'da Başlayacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22'ncisi düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran'da başlayacak.

24.03.2015 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22'ncisi düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran'da başlayacak. Festival, bu yıl 35'in üzerinde konserle aralarında Joan Baez, Jools Holland, Marcus Miller, Melody Gardot'un da aralarında bulunduğu 250'den fazla sanatçıyı müzikseverlerle buluşturacak.

Türkiye'nin en önemli müzik etkinlikleri arasında gösterilen İstanbul Caz Festivali'nin bu yılki programı, Martı İstanbul Hotel'de yapılan etkinlikle tanıtıldı.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, bu yıl da müzikseverleri renkli bir programın beklediğini dile getirdi. Taner, Garanti Bankası başta olmak üzere sponsor kuruluşlara, büyükelçilik ve kültür merkezlerine teşekkür etti.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, festivali 18 yıldır karınca kararınca desteklerini belirtti. Kendisinin de festival programını her yıl büyük heyecanla beklediğini ifade eden Karadere, "Dileğimiz içimize işleyen caz müziğinin geniş kitlelere yayılması. Yıllardır bu buluşmalar için emek harcayan ve cazın efsanevi müzisyenlerini şehrimize getiren başta Bülent Eczacıbaşı, Görgün Taner ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opçin olmak üzere İKSV ekibine içten teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

Karadere, Şakir Eczacıbaşı'nı da saygıyla andıklarını söyledi.

İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opçin, program hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bu yıl 15'in üzerinde mekanda, 250'den fazla yerli ve yabancı müzisyeni ağırlayacaklarını ifade eden Opçin, bu yıl "Parklarda Caz" etkinliğini Fenerbahçe Parkı'nda, "Gece  gezmeleri" etkinliğini de Kadıköy'de yapacaklarını ifade etti.

Opçin, festivalin, caz müzisyeni piyanist ve besteci Emin Fındıkoğlu'nun Avusturya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun Yeniköy'deki Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde vereceği konserle başlayacağını belirterek, Fındıkoğlu'nun festivalin bu yılki "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü de alacağını kaydetti.

68 kuşağının sembol isimlerinden folk müzik sanatçısı Joan Baez'in, 11 yıl aradan sonra 1 Temmuz Çarşamba akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde İstanbul'da hayranlarıyla buluşacağını ifade eden Opçin, Türkiye'de hayran kitlesi oluşan Marcus Miller, bas virtüözü Charnett Moffett, Melody Gardot, Jools Holland, Masha Vahdat gibi isimlerin de festivalde sahne alacağını aktardı.

Pelin Opçin, 15 Temmuz'da sona erecek festival programının henüz tam olarak netleşmediğini ve müzikseverlerin sürprizler için hazırlıklı olmasını da istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 22. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran'da Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement