22 Mart Dünya Su Günü - Son Dakika
Güncel

22 Mart Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Boşa giden her bir damlanın telafisi olmadığını biliyoruz.

22.03.2017 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Boşa giden her bir damlanın telafisi olmadığını biliyoruz. Bu noktada atıksu arıtımı eylem planı kapsamında 2023 yılına kadar bin 51 adet atıksu arıtma tesisini hayata geçireceğiz. Bu da yaklaşık olarak 37 milyar liralık bir yatırım yapıyor." ifadesini kullandı.

Özhaseki, "22 Mart Dünya Su Günü" nedeniyle yayımladığı mesajda, suyun tükendiği zaman yeniden üretiminin mümkün olmadığı bir yaşam kaynağı olduğunu bildirdi.

Dünyayı ayakta tutan, doğayı yenileyen ve canlı yaşamının sürmesini sağlayan suyun hiç bitmeyecekmiş gibi ölçüsüz kullanılabildiğine dikkati çeken Özhaseki, kirleterek veya israf ederek suyun sonunu hazırlamayı, "doğa ve canlı yaşamını bilinçli bir şekilde intihara sürüklemek" olarak niteledi.

Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bakanlık olarak su ile ilgili ayrı bir gündem konumuz var. Bu hayati konuyu sürekli canlı ve dinamik tutuyoruz. Boşa giden her bir damlanın telafisi olmadığını biliyoruz. Bu noktada atıksu arıtımı eylem planı kapsamında 2023 yılına kadar bin 51 adet atıksu arıtma tesisini hayata geçireceğiz. Bu da yaklaşık olarak 37 milyar liralık bir yatırım yapıyor."

22 Mart Dünya Su Günü'nün suyun korunmasındaki farkındalık ve kullanımında bilinç oluşturması konusunda önemsediğini aktaran Özhaseki mesajında, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle yeniden belirtmek isterim ki, biz Bakanlık olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Fakat bu konuya sadece resmi eller tarafından değil vatandaşlarımız tarafından da sahip çıkılması gerekiyor. Çünkü, boşa giden her bir damla, gelecekten bir nefes kaybetmektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 22 Mart Dünya Su Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement