22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

26.05.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda bölgeden kaçmaya çalışan altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 437 oldu. Operasyonda, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, altı Kaleşnikof piyade tüfeği, iki el bombası ve bir termal kamera ele geçirildi. Beş el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 27 oldu.

Şırnak'ta devam eden operasyonda ise yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim oldu. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 432 olan operasyonlarda, bir tabanca, sekiz adet fişeği ve bir av tüfeği ele geçirildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından bir bina yakılırken, toplam yakılan bina sayısı 137 oldu. 17 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 351'e yükseldi.

YÜKSEKOVA'DA 5 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari Yüksekova'da icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu beş terörist, bir roketatar, bir Biksi makineli tüfeği, yedi Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir telsiz ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

MİDYAT'TA İKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin'in Midyat Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na yaklaşmakta olan ve dur ikazına uymayan şüpheli kamyonetin (2,5 ton patlayıcı madde yüklü), açılan ateş sonucu patlaması neticesinde bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale geldi.

Hakkari Şemdinli'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin Ömerli'de arazi araması icra eden güvenlik güçleri tarafından bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 140 adet fişeği, iki tabanca, 27 adet fişeği ve bir el dürbünü ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Şanlıurfa Birecik'de yardım ve yatakçılara yönelik icra edilen operasyonda üç iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 120 adet fişeği, iki tabanca, 36 adet fişeği ve üç av tüfeği ele geçirildi.

Bingöl Yayladere'de bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 149 adet fişeği, bir tabanca, iki el bombası, üç el yapımı patlayıcı alıcı devresi, bir el dürbünü, bir el telsizi, beş el yapımı patlayıcı düzenek kablosu, dokuz elektrikli fünye ve 85 bin TL para ile birlikte teslim oldu.

Mardin kırsalında ve Irak'ın kuzeyi Sinath- Haftanin bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzii, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekatı ile imha edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor
    11:17 Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor

    Ramazan ayının başlamasıyla Batı Trakya'da yaşayan Türkler arasında düzenlenen toplu iftarlar, bölgedeki sosyal hayatta önemli rol oynuyor.

  • Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı
    11:17 Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı

    Devlet Tiyatroları Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, usta yazar Kemal Tahir'in 1967'de yayınlanan Osmanlı'nın kurulma sürecini anlattığı "Devlet Ana" eserinden uyarlanan tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

  • Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı
    11:17 Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.A. (46) idaresindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki K.A, (79) V.Ç. (78) ve S.A. (19) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi
    11:13 Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi

    Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, ödev olarak kendilerine verilen ilk mektuplarını askerlere yazdı. Mehmetçik, minik yüreklerin duygu yüklü mektuplarına cevap vererek okullarında ziyaret etti. Ayrıca, 9. Kolordu Komutanlığı'nın karargahında da öğrencileri misafir etti. Tugay Komutanı Yardımcısı Piyade Albay M. Kelami Kablay, öğrencilere duygusal bir cevap vererek onları tebrik etti.

  • Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında
    11:13 Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Çörekler, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. Van çöreğinin kalitesi ve lezzetiyle öne çıktığını belirten işletme sahibi Seyfi Duman, çöreğin bağımlılık yaptığını ve müşterilerin yıllar sonra bile tekrar gelip yediğini ifade etti. Ramazan ayında ise çörek talebinin arttığını ve işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi.


Advertisement