22 Terörist Ölü Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

22 Terörist Ölü Ele Geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonlarda 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

07.05.2016 15:41  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonlarda 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, ülke genelinde meydana gelen önemli olaylarla ilgili resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, toplam 339 terörist etkisiz hale getirildi. İki tabanca, 49 adet fişeği, beş telsiz ve bir dürbün ele geçirilen operasyonda 12 el yapımı patlayıcı imha edilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 780 oldu.

Şırnak'ta devam eden operasyonda 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 319 oldu.6 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam 870 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Çukurca'da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist Dragunov keskin nişancı tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de de, yol kontrol noktasından kaçmaya çalışan bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ile birlikte yakalandı.

Bitlis Hizan'da, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 35 adet fişeği, iki av tüfeği ve 23 adet fişeği ele geçirildi.

IŞİD MENSUBU 5 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Gaziantep Oğuzeli'nde ise Türkiye'den Suriye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yabancı uyruklu 5 şahıs ölü, 10 şahıs da sağ olarak ele geçirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 22 Terörist Ölü Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement