22. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitimi - Son Dakika
Politika

22. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitimi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi tarafından 1992 yılından bu yana düzenlenmekte olan “Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programına” katıldı.

21.04.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi tarafından 1992 yılından bu yana düzenlenmekte olan "Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programına" katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi tarafından düzenlenen "Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programına"katıldı. Diplomasi mesleğinin gerektirdiği yetenek ve becerilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve Türk dış politikasının çeşitli vecheleri ile güncel uluslararası sorunlara ilişkin bilgilendirme yapmak amacıyla düzenlenen programa 64 ülkenin genç diplomatları katıldı. Türk dış politikasının ilgi alanındaki bölgelerden davet edilen genç diplomatlara yönelik olarak her yıl gerçekleştirilen eğitim programında, bugüne kadar yaklaşık bin genç diplomata eğitim verildi.

"22. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı"na, Latin Amerika, Asya, Afrika, Balkanlar, Orta Doğu ve Avrupa'dan 64 ülkeden birer genç diplomat katıldı. Program kapsamında uluslararası siyasi ve ekonomik konular, dünya gündeminde öne çıkan güncel gelişmeler, bölgesel gelişmeler, Türk dış politikası, Türkiye ekonomisi gibi alanlarda Dışişleri Bakanlığı, akademisyenler ve emekli Büyükelçiler tarafından dersler verildi. Hilton Otel'de gerçekleştirilen programda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Latin Amerika, Asya, Afrika, Balkanlar, Orta Doğu ve Avrupa'dan katılan 64 genç diplomata Türk dış politikası ve terörle mücadele ile ilgili konularda bilgi verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 22. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement