23. Dünya Enerji Kongresi, Rusya Devlet Başkanı Putin'i Ağırlayacak - Son Dakika
Güncel

23. Dünya Enerji Kongresi, Rusya Devlet Başkanı Putin'i Ağırlayacak

Türkiye'nin ikinci kez ev sahipliği yapacağı Dünya Enerji Kongresi dünya liderlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

30.09.2016 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Enerji Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek kongre, enerji sektörünün en önemli oyuncularını buluşturacak. İran ve Suudi Arabistan enerji bakanlarının aralarında bulunduğu 60 devlet bakanın katılacağı kongreye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılacağı duyuruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bugün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Dünya Enerji Kongresi'ne katılacağını söyledi. Albayrak açıklamasında kongre sırasında Türk Akımı doğal gaz boru hattı projesi konusunda gelişmeler yaşanabileceğine dikkat çekti.

Albayrak, şunları söyledi: "23. Dünya Enerji Kongresi çok önemli bir organizasyon. Bu kongrede 'iki taraf olumlu adım atılabilir mi?' ile ilgili müzakereler devam ediyor. Şahsi kanaatim, önümüzdeki hafta İstanbul'da yapılacak enerji kongresine kadar önemli bir mesafe kat edeceğimiz yönünde."

23. Dünya Enerji Kongresi Liderleri Buluşturacak

İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek kongreye 100 ülkeden 60 devlet başkanı, enerji bakanı ve CEO katılacak. Konuşmacılar arasında Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Khalid Al-Falih, İran Enerji Bakanı Hamid Chitchian, BP Grup Şirket İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley, ayrıca Saudi Aramco, Gazprom, Shell, Total, Socar, Lukoil, OMV, EDF, EnBW, ENGIE, E.ON CEO'ları ile Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol bulunuyor.

Dünya Enerji Konseyi'nin üç yılda bir düzenlediği Dünya Enerji Kongresi her sene farklı bir ülkede yapılıyor. İstanbul 1977 yılında da 10. Dünya Enerji Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştı. Eş zamanlı olarak bir enerji fuarının da düzenleneceği kongrede, enerjide finansman sorunundan sürdürülebilir enerjiye kadar sektörün sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerileri tartışılacak. 23. Dünya Enerji Kongresi, COP21'den sonra dünyadaki en büyük enerji etkinliği.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 23. Dünya Enerji Kongresi, Rusya Devlet Başkanı Putin'i Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement